in

Alegeri în Marea Britanie: Noile sondaje prezic o surpriză majoră

Alegeri în Marea Britanie: Noile sondaje prezic o surpriză majoră. Acestea prezic o victorie istorică a laburiştilor împotriva conservatorilor care ar urma să fie eliminaţi masiv din parlament. Potrivit unui sondaj Savanta, realizat pentru ziarul The Telegraph, conservatorii ar trece de la 365 de locuri cât au în prezent la 53, în timp ce laburiştii vor trece de la 202 cât au în prezent la 516.

Alegeri în Marea Britanie: Noile sondaje prezic o surpriză majoră

Rishi Sunak va deveni primul premier britanic în exercițiu care îşi va pierde fotoliul din parlament la alegerile generale de pe 4 iulie iar conservatorii săi ar urma să fie nimiciţi, arată un sondaj The Telegraph. Cu două săptămâni înainte de alegerile legislative din Marea Britanie, două noi sondaje publicate miercuri prezic o victorie istorică a laburiştilor împotriva conservatorilor aflaţi la putere de 14 ani.
>>> Parlamentul britanic, dizolvat oficial înaintea alegerilor generale, cine e favorit să preia conducerea guvernului

Potrivit unui sondaj realizat de institutul YouGov, laburiştii (centru-stânga) ar urma să câştige 425 din cele 650 de locuri în Parlamentul britanic la alegerile din 4 iulie, “cel mai mare număr din istoria partidului”, cu 39% din voturi. La rândul său, Institutul Savanta a estimat chiar un număr mai mare de locuri câştigate de Partidul Laburist a lui Keir Starmer – 516, dublu faţă de numărul obţinut de Tony Blair în timpul victoriei laburiste din 1997.

Conservatorii ar ajunge astfel la doar 53 de locuri în Parlament, o înfrângere zdrobitoare şi fără precedent pentru partid.
>>> Cum au început superbogații din Marea Britanie să își protejeze averile de impactul alegerilor

Se prezice chiar pierderea de către premierul conservator a fotoliului de deputat

Sondajul Savanta, realizat pentru ziarul The Telegraph, prezice chiar pierderea de către premierul conservator a fotoliului de deputat de Richmond, Yorkshire (nordul Angliei), în faţa laburiştilor, o situaţie nemaiîntâlnită până acum pentru un şef de guvern.

Personalităţi importante, precum ministrul de finanţe Jeremy Hunt, ministrul apărării Grant Shapps şi ministrul pentru relaţiile cu Parlamentul Penny Mordaunt, şi-ar pierde chiar şi ei locurile în Parlament, potrivit celor două institute de sondare a opiniei publice.

Potrivit YouGov, liberal-democraţii şi-ar putea consolida poziţia şi deveni a treia forţă în Parlament cu 67 de locuri, depăşind astfel Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) pro-independenţă, care ar avea doar 20 de locuri la Westminster.

Partidul Reform UK, care a înregistrat o creştere în sondajele de opinie după intrarea surpriză în cursă a lui Nigel Farage la începutul lunii iunie, ar obţine primele sale cinci locuri în Parlament, cu 15% din voturi, potrivit YouGov.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Enayati Hospital

Enayati, un spital dedicat sănătății tale și a celor dragi ție

Insulă privată de vânzare pe Tamisa cu un preț ghid de doar 75.000 de lire sterline. „Propriul tău colț de paradis”