in

Alertă teroristă. MI5: Mii de extremiști islamici sunt gata să atace Marea Britanie

Poliția britanică este în alertă și monitorizează peste 3.000 de extremiști islamici care locuiesc chiar în Regatul Unit și sunt dispuși să treacă la atacuri asupra acestei țări, au avertizat surse din securitate citate de Daily Express.

Este vorba despre bărbați și femei de origine britanică, dintre care mulți sunt adolescenți, care s-au radicalizat și ar putea organiza atacuri teroriste în insulă în câteva săptămâni.

Potrivit Daily Express, mai mult de jumătate din extremiștii islamiști de pe listele serviciilor secrete locuiesc în Londra, mai ales în partea de est și vest. De asemenea, mai există focare în sud-estul țării, în Manchester și în West Midlands.Mai mult, anchetatorii au detectat o corelație semnificativă între suspecți și probleme legate de sănătatea mintală a acestora. De aceea Sistemul Național de Sănătate, NHS, are acum personal alocat care poate identifica semne ale comportamentului extremist.

Șeful MI5, Andrew Parker, a arătat că în Marea Britanie există în prezent cel mai mare număr de planuri teroriste din ultimii 30 de ani.

El a avertizat într-un interviu acordat recent că Regatul Unit este amenințat constant de atacuri teroriste și a confirmat că agențiile de securitate britanice sunt permanent în stare de alertă pentru a-i proteja pe cetățeni.

Parker a spus că anul trecut au fost dejucate nouă atentate: „Este cel mai mare număr de atentate de care îmi amintesc în cariera mea de 32 de ani, cu siguranță este cel mai mare număr de la 9/11 încoace.”

„Este o amenințare care continuă să crească, în mare parte din cauza situației din Siria și modul în care afectează securitatea noastră”, a mai avertizat Parker.

Potrivit Daily Express, din 2007, numărul suspecților monitorizați a crescut vertiginos, cu peste 50%. 2.000 dintre aceștia sunt susținători al-Quaeda, dar cifra a crescut o dată cu apariția statului islamic.

Șeful serviciilor secrete britanice a mai spus că extremiștii islamiști recrutează tineri impresionabili cu ajutorul propagandei pe care o fac în rețelele sociale precum Facebook și Twitter. Totodată, aceste rețele furnizează informații utile și agenților anti-terorism.

Potrivit Daily Express, luna trecută a fost dejucat un complot ISIS prin care urma să fie atacată regina. De asemenea, un ex-punk rocker, Sally Jones, convertit la islam și unul dintre cei care recrutează pentru ISIS, s-a lăudat cu un potențial atac în Scoția.


Au pus minaret la biserică

Londra comemorează 10 ani de la atentatele de la metrou. Printre victime a fost și românca Mihaela Otto

Atac terorist asupra Londrei. Defășurare de forțe în centrul capitalei

Cel mai tânăr jihadist sinucigaș britanic. S-a aruncat în aer pentru ISIS la doar 17 ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VEZI VIDEO – Familie de tâlhari. Cum au atacat trei români o bătrână într-un autobuz din Cardiff

O româncă șofer de tir a accidentat mortal un motociclist