in

Alertă în Europa din cauza brânzei de oaie din România

Comisia Europeană a emis o alertă în statele membre privind brânza de oaie fabricată în România. CE atrage atenția că brânzeturile produse în țara noastră pot fi infestate cu bacteria Escherichia coli, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea unui copil român la Florența.

 

Potrivit Gândul, alerta a fost emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), și atrage atenţia asupra riscului existenţei bacteriei “Escherichia coli în brânza de oaie provenind din ROMÂNIA”.

CE mai avertizează că există un risc grav de îmbolnăvire de la acest produs și cere statelor membre UE să facă verificări în rețeaua de distribuție.

Potrivit datelor Comisiei Europene, brânza românească este comercializată în principal în România, Italia, Germania și Franța, scrie Gândul.

Infecţia intestinală de care suferă copilul român internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenind din România, au confirmat joi seară laboratoare specializate din Italia, după rezultatul iniţial anunţat de autorităţile locale. “Brânza care are bacteria Escherichia coli a provocat infecţia intestinală a copilului de 14 luni internat în Clinica Meyer din Florenţa”, conform testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio şi de Institutul Superior de Sănătate din Italia.

Cele două laboratoare au analizat mostre de brânză trimise de Autoritatea sanitară locală din regiunea Toscana, scrie Firenze Post. “Sindromul hemolitic-uremic în acest caz este asociat consumului de brânză“, informează cele două laboratoare.

“Autorităţile pentru siguranţa alimentară au iniţiat imediat o investigaţie epidemiologică în zona Florenţa; există suspiciuni că boala ar putea fi provocată de consumul de brânză provenind din România. Cetăţenilor li se recomandă să nu consume produse lactate fabricate de firma SC Brădet SRL şi să le predea cât mai rapid la magazinele de unde le-au cumpărat”, a precizat marţi Autoritatea sanitară din Florenţa.

Brânza vizată de anchetă ar fi fost cumpărată din magazine de produse specific româneşti, dar şi din altele.

Conform Autorităţii sanitare locale din Florenţa, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL.

Otrăvim Europa! Copil din diaspora, internat după ce a consumat brânză produsă de SC Brădet SRL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Evacuat prin SMS înainte de termen. Proprietarul: Ești „un țigan român și un idiot”!

VIDEO – Mărturie înfricoșătoare despre Jungla din Calais: „atacă copii şi elevii pe drumul spre şcoală”