in

Alertă în Europa: Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 depășește 200.000

Cazurile zilnice de infectare cu coronavirus în Europa s-a dublat în 10 zile, depășind pentru prima dată 200.000, multe țări stabilind noi recorduri de îmbolnăviri.

Pe întregul continent au fost raportate pentru prima dată 100.000 de cazuri într-o zi, pe 12 octombrie, vârful oficial din primul val fiind de 38.000 de cazuri zilnice, pe 4 aprilie.

Cazurile au continuat să crească exponențial, Franța, Germania, Italia, Austria, Republica Cehă și alte state stabilind noi recorduri, în ultimele zile, după ce guvernele și-au mărit capacitatea de testare față de primul val.

Europa, în ansamblu, a raportat mai multe cazuri pe cap de locuitor decât Statele Unite pentru prima dată de când focarul din SUA a început să scape de sub control, în martie.

Situația spitalelor din Anglia este CRITICĂ. Peste 6.000 de pacienți internați cu COVID, sute în stare gravă

Cifrele OMS arată că Europa reprezintă acum aproape jumătate din noile cazuri din lume, parțial din cauza numărului mare de persoane testate.

Europa reprezintă aproximativ 10% din populația lumii, dar a avut aproape 19% din cazurile globale și 22% din decese, de la începutul pandemiei.

Infecțiile de pe continent cresc, de asemenea, mai repede decât în ​​India și Brazilia și SUA, unde cazurile sunt acum în scădere.

Spitalele sunt din nou sub presiune în mare parte din Europa, deși în multe locuri sunt mai puțin afectate decât în ​​timpul primului val.

Decesele din Europa de Vest sunt, de asemenea, mai mici decât în ​​primăvară, dar multe țări din jumătatea de est a continentului înregistrează cifre record de morți.

În această săptămână, Spania a devenit prima țară din Europa de Vest care a atins un milion de cazuri, în timp ce Franța a anunțat joi, 22 octombrie, 999.043.

Germania, care a raportat mai mult de 10.000 de cazuri zilnice, a extins avertismentele de călătorie pentru Elveția, Irlanda, Polonia, cea mai mare parte a Austriei și unele regiuni italiene, inclusiv Roma.

În Grecia, persoanelor din zona Atenei și din alte părți ale țării, cu rate de infectare ridicate, li s-a impus să nu mai circule pe străzi între 00.30 și 5am.De anul viitor vor fi mai puține mașini cu volan pe dreapta în România

Vaccinul Oxford împotriva COVID-19 „funcționează perfect” și creează o imunitate puternică