Menu
in

Ambasadorul Chinei, interzis în Parlamentul de la Londra. „Acțiune josnică și lașă”

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie, Zheng Zeguang, a fost anunțat că îi este interzisă intrarea în Parlamentul de la Londra atâta timp cât rămân în vigoare sancțiunile impuse de Beijing împotriva unor parlamentari britanici

Zheng Zeguang trebuia să participe miercuri la o recepție în Camera Comunelor, găzduită de grupul parlamentar pentru China. Ambasada Chinei a răspuns spunând că decizia este una „condamnabilă și lașă” care poate dăuna intereselor ambelor țări.

BBC: China în alertă. Caz de ciumă bubonică, un oraș întreg este în carantină

„Acțiunea josnică și lașă a anumitor persoane din Parlamentul Britanic de a obstrucționa schimburile și cooperarea normală dintre China și Marea Britanie pentru câștiguri politice personale este împotriva dorințelor și dăunătoare intereselor popoarelor din ambele țări”, a transmis un purtător de cuvânt al Ambasadei chineze

Interdicția vine într-un moment în care tensiunile dintre cele două guverne sunt mari. În martie, China a impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru șapte parlamentari pe care i-a acuzat că au răspândit minciuni despre Beijing, scrie BBC.

Decizia Beijingului vine ca răspuns după ce Regatul Unit a impus sancțiuni împotriva oficialilor chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Xinjiang. În ciuda acestui fapt, grupul parlamentar pentru China a decis să-l invite pe Zheng la recepție, măsură respinsă însă de conducerea Camerei Comunelor în urma unor proteste din partea parlamentarilor sancționați de China.


Ambasadorul Chinei, interzis în Parlamentul de la Londra. „Acțiune josnică și lașă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version