Menu
in

Ambasadorul Jinga pentru Huffington Post: Presa din UK ne ruinează viețile!

Românii care muncesc din greu în Marea Britanie îşi văd vieţile şi reputaţiile distrusede statisticile înşelătoare şi retorica înfricoșătoare din partea mass media şi a politicienilor, este de părere ambasadorul român la Londra, Ion Jinga.



Acesta notează, într-un articol publicat în Huffington Post, că nu există nicio dovadă care să arate orice creştere a numărului infracţiunilor de când românii au început să se stabilească în Marea Britanie, afirmând că statisticile sunt manipulate deliberat pentru a-i pune pe concetăţenii săi într-o lumină proastă.

„O parte din presă asociază disproporţionat imigranţii cu furtul sau cu cerşetoria, însă aceste fenomene afectează toate oraşele mari încă din vremurile antice. Nici nu a izbucnit în ultimii ani în Europa, nici nu are legătură cu comunităţile est-europene care s-au stabilit în ţările occidentale”, a precizat Jinga.

Europol: Infractorii români folosesc zborurile low-cost către orașele țintă, apoi se întorc rapid acasă

„Din nefericire, informaţiile distorsionate şi tendenţioase despre un ‘val de infractiuni’ după 1 ianuarie 2014, afectează vieţile şi reputaţia lor. Un exemplu elocvent este acuzaţia făcută de politicienii, a căror țintă asumată este de a cauza un cutremur în Marea Britanie, prin părăsirea Uniunii Europene şi trimiterea cetăţenilor străini în ţările lor de origine: 27.000 de români arestaţi în ultimii cinci ani. În primul rând, ‘arestat’ este mult diferit de ‘acuzat’ sau ‘condamnat’“, a explicat ambasadorul român.

Diplomatul continuă, precizând că, astfel, o simplă verificare a actului de identitate în trafic devine “arestare” în statistici dacă cetăţeanului respectiv i se cere să meargă la secţia de poliţie pentru verificarea documentelor, chiar dacă acesta este lăsat să pleceimediat după.

În plus, numărul de 27.000 de români nu înseamnă că atâtea persoane au fost arestate, deoarece în multe cazuri aceeaşi persoană a fost arestată de mai multe ori. De asemenea, mai arăta Ion Jinga, numărul de cetăţeni români condamnaţi în prima jumătate a anului 2013 a scăzut cu 20 la sută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012.

Profesor la Oxford: Românii vin după beneficii în Marea Britanie

Afirmaţiile ambasadoruluivin după ce mai multe ziare au raportat, luni, 7 octombrie, că mulţi români din Franţa iau în considerare să se mute în Marea Britanie, pentru a putea primi ajutoare sociale în această ţară. Jingaspune însă că românii au „cea mai mare rată de ocupare a forţei de muncă” în Marea Britanie – 85 %, aproape 40 % dintre ei având studii universitare.

„Muncesc din greu, plătesc taxe şi sunt apreciaţi de angajatorii lor. Aduc la bugetul britanic mai mult decât iau”, a subliniat Jinga, care a menţionat şi că toate cercetările au sugerat că românii nu au nominalizat Marea Britanie drept destinaţia lor preferată, atunci când vor fi ridicate restricţiile, la 1 ianuarie 2014.

Vinovați că suntem români

„Migraţia din România a părut a fi o soluţie în timpul crizei economice, însă economia noastră creşte acum şi avem nevoie de cetăţenii noştri să vină înapoi acasă şi să-şi folosească abilităţile acolo. Ceea ce este sigur – şi a fost recent de directorul Europol – este că ridicarea restricţiilor pentru români şi bulgari, în luna ianuarie, nu va aduce o creştere a ratei infracţiunilor în Marea Britanie”, a mai spus ambasadorul român.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version