in

Ambasadorul Mihalache despre datoria de 75.000 de lire sterline la chirie: „Am notificat cu trei luni înainte”

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a comentat informațiile apărute în presă, potrivit cărora România ar avea o datorie de 75.000 de lire sterline chirie pentru clădirea care a servit ca reședință a ambasadorului până în aprilie 2019.

Mihalache spune că acuzațiile aduse de proprietarul clădirii sunt nefondate, întrucât Ambasada a trimis notificare cu 3 luni înainte de a părăsi clădirea și a plătit pentru toată perioada cât și-a desfășurat activitatea acolo. Ambasadorul a explicat faptul că, inițial, a semnat un contract pe 1 an cu proprietarul, însă, cu 6 luni înainte ca acesta să se încheie, a părăsit clădirea care a servit ca reședință, în condițiile legii.

„Noi am relocat reședința acum un an și am procedat conform legislației, la notificarea proprietarului cu 3 luni înainte. El susține că și-ar dori ca noi să-i plătim 9 luni de zile, ceea ce eu nu sunt dispus să fac pentru că nu doresc să prejudiciez bugetul statului român. 

El spune că noi am avut un contract pe un an și trebuie să îi dăm suma completă, indiferent că am plecat mai devreme. Noi i-am spus cu 3 luni înainte că plecăm și i-am plătit aceste 3 luni, apoi am plecat. L-am notificat cu 3 luni înainte că se va întrerupe contractul. Acum proprietarul vrea să îi plătim 9 luni, deși 6 luni noi nu am stat acolo. Este vorba, într-adevăr, de 75. 000 de lire pentru 6 luni.

Ambasada României din Londra, restantă 75.000 de lire sterline la chirie

Noi o să ne judecăm cu proprietarul până când se va ajunge la o soluție. Până la urmă, dreptatea este de partea noastră. Proprietarul a scos casa pe piață imediat după notificare, dar nu s-a închiriat pentru că nu și-a găsit chiriași”, a declarat Dan Mihalache pentru PSnews.ro.

Potrivit The Times, Ambasada României din Londra datorează 75.000 de lire sterline chirie restantă, conform proprietarului clădirii din Hyde Park, locul unde s-a aflat reședința ambasadorului.

Potrivit acestuia, statul român a refuzat să plătească datoria, în ciuda unei ordonanțe a Înaltei Curți din Londra, din decembrie.

Proprietarul, Christopher Christos, 67 de ani, din Kensington, spune că diplomații bucureșteni se consideră „de neatins” din cauza imunității diplomatice.




Guvernul a decis: Trei zile de vot în diaspora la alegerile parlamentare

Româncă dispărută în Marea Britanie. Familia o caută disperată