Menu
in

Analiză economică: Marea Britanie pierde mai mult din cauza Brexit, decât a plătit la bugetul UE în ultimii 47 de ani

Brexit-ul va costa Marea Britanie peste 200 de miliarde de lire sterline din creșterea economică până la sfârșitul acestui an. Această cifră aproape eclipsează suma totală pe care Regatul Unit a plătit-o către bugetul UE în ultimii 47 de ani.

Conform cercetărilor efectuate de Bloomberg Economics, costul plecării Regatului Unit a ajuns deja la 130 de miliarde de lire sterline, cu alte 70 de miliarde de lire sterline care vor fi adăugate până la sfârșitul anului 2020.

Analiza, realizată de economistul Dan Hanson, a constatat că incertitudinea în afaceri a determinat creșterea economică a Marii Britanii să rămână în urma celei din alte țări G7, de la votul din 2016.

Aceasta înseamnă că economia britanică este acum cu 3% mai mică decât ar fi fost dacă Marea Britanie nu ar fi votat pentru a ieși din UE.

Cifrele Casei Comunelor arată că contribuția totală a Regatului Unit la bugetul UE între 1973 și 2020 a fost de 215 miliarde de lire sterline, după ajustarea inflației.

Acest lucru înseamnă că pierderea totală din 2016 și până acum va eclipsa costul combinat al plăților la bugetul UE, care au fost o parte centrală în campania pentru Brexit.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la 31 ianuarie, după victoria electorală a lui Boris Johnson din decembrie. Însă încrederea în afaceri și investițiile a scăzut, ceea ce înseamnă că creșterea economică anualizată a scăzut de la 2% la 1%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version