in

Angela Merkel avertizează UE să se pregătească pentru lipsa unui acord comercial cu Marea Britanie

Germania a preluat, miercuri, 1 iulie, președinția Uniunii Europene cu avertismentul Angelei Merkel privind lipsa unui acord cu Marea Britanie care ar crea și mai multe probleme unei economii comunitare deja lovită dur de pandemia Covid-19.

„Voi continua să pledez pentru o soluție bună, dar noi, în UE, trebuie să ne pregătim pentru eventualitatea în care nu se va ajunge la un acord”, a spus Merkel în fața Camerei Deputaților din Germania, în prima zi a preluării președinției rotative de șase luni a blocului comunitar.

Guvernul britanic a dat asigurări cu privire la dorința sa de a „continua să lucreze constructiv cu Uniunea Europeană”, a mai spus Merkel.

UE și Marea Britanie, negocieri maraton pentru un acord post-Brexit

Marea Britanie și Uniunea Europeană au relansat negocierile asupra relației lor post-Brexit, pe durata a cinci săptămâni, cu voința comună de a avansa în cele din urmă pentru a evita un „dezacord” potențial dezastruos, la sfârșitul anului.

Marea Britanie, care a părăsit UE la 31 ianuarie, continuă să aplice regulile europene până la 31 decembrie 2020.

Dacă niciun acord nu va fi semnat, în relațiile economice dintre UE și Marea Britanie se vor aplica reguli ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), cu taxe vamale ridicate și controalele stricte.

„Într-o situație excepțională, avem nevoie de soluții speciale pentru ca Europa să poată ieși întărită din această criză extraordinară”, a declarat Angela Merkel.

Aveți permis de conducere britanic? Posibil să nu mai fie valabil în UE după Brexit
orfan Braşov ororile

Ororile la care a fost supus un orfan de către fiul unui primar din Braşov: «I-a tăiat un deget şi l-a dat câinilor să-l mănânce»

Casele din Anglia, invadate de șobolanii agresivi. Caută de mâncare din cauză că restaurantele sunt închise