in

Anglia: Crește Taxa pe Locuință (Council Tax). Ministrul de Finanțe acordă primăriilor permisiunea de a mări facturile

Taxa pe Locuință (Council Tax) va crește cu aproximativ 7,5 miliarde de lire sterline pe an, în următorii 4-5 ani, după ce ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, a acordat permisiunea primăriilor să crească acest impozit cu 5%, de la 2%.

Una dintre organizațiile care urmărește activitatea guvernamentală a estimat că două treimi dintre autoritățile locale vor profita de noua libertate de a mări taxa.

De asemenea, se estimează că până în 2025-26, veniturile suplimentare ar putea fi de 7,5 miliarde de lire sterline pe an, ceea ce va aduce o contribuție semnificativă la redresarea bugetelor după criza provocată de pandemie.

Anterior, taxa putea fi majorat cu maximum 2%, fără ca politicienii locali să fie nevoiți să organizeze un referendum, scrie Daily Mail.

Taxa de Consiliu (Council Tax) ar putea dispărea în Anglia. Cu ce ar putea fi înlocuită

Creșterea maximă va fi echivalentă cu între 50 și 100 de lire sterline pe an, pentru proprietățile din categoria D, care plătesc cea mai mare taxă.


Andrew Dixon, fondatorul campaniei Fairer Share pentru reforma impozitului pe proprietate, a declarat pentru The Telegraph: „Acest lucru va escalada nedreptatea sistemului actual, în care casele modeste din nord plătesc adesea mult mai mult decât conacele din Knightsbridge”.

Mai mult de un sfert din districte se așteaptă să stabilească Taxa de Consiliu la peste 2.000 de lire sterline pe an pentru proprietățile din categoria D, începând de luna viitoare.
Londra: Primul supermarket fără case de marcat. Nici măcar nu trebuie să scoți cardul din buzunar

Marea Britanie: „Virusul nu va dispărea. Vom avea în continuare un număr substanțial de decese”