Menu
in

Anglia – la cel mai înalt nivel de alertă COVID. Se așteaptă ca Omicron să devină tulpina dominantă în Londra în 48 de ore

NHS Anglia este la cel mai înalt nivel de alertă COVID pentru prima dată din martie, după ce numărul celor infectați cu varianta Omicron a crescut cu 50% într-o zi și a fost confirmat primul deces cauzat de noua tulpină.

Acest lucru înseamnă că există o amenințare reală că un aflux de pacienți cu COVID ar putea începe să forțeze închiderea altor servicii vitale.

O sursă din NHS a declarat pentru Ziarul Românesc că în acest moment sunt externați din spitale pacienții care pot fi tratați la domiciliu pentru a se elibera paturi în cazul unui val mare de infectări cu COVID.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a declarat în urmă cu puțin timp că cea mai bună estimare este că, în prezent, există 200.000 de infecții zilnice în toată țara, iar tulpina Omicron se așteaptă să devină dominantă  Londra până mâine și la nivel național în câteva zile.

Cu toate acestea, actualizarea zilnică a Ministerului Sănătății a arătat că au existat doar 54.661 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore, marcând o creștere săptămânală de doar 6%, scrie Daily Mail.

Consilierii științifici ai Guvernului au avertizat că infectările ar putea ajunge la milion pe zi, până la sfârșitul lunii, dacă Omicron continuă să se răspândească în ritmul actual.

S-au înregistrat, de asemenea, 926 de internări în spital, în creștere cu 14% într-o săptămână, și 38 de decese, în scădere cu 7%.

Ministrul Sănătății a mai spus că varianta Omicron reprezintă acum peste 20% din cazurile de COVID din Anglia.

Cel puțin un pacient din Anglia a murit infectat cu varianta Omicron, spune Boris Johnson

„Acum există 4.713 cazuri confirmate de Omicron în Marea Britanie”, a spus Javid parlamentarilor.

În aceste condiții, numai cei care au făcut trei doze de vaccin din Anglia vor fi primiți în spațiile cu mari aglomerate.

De asemenea, pașaportul COVID pentru călătoriile internaționale va include și persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, arată Sky News.

„Este vital să ne amintim că spitalizările și decesele întârzie cu aproximativ două săptămâni, așa că ne putem aștepta ca aceste cifre să crească dramatic în zilele și săptămânile care urmează”, a adăugat el.

Javid a mai specificat azi că persoanele complet vaccinate care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv va putea să facă teste zilnice de flux lateral, în loc să se autoizoleze.

Ministrul a adăugat că două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a preveni infectarea cu Omicron, dar analiza UKHSA arată că o a treia doză este eficientă în proporție de 70%.

El a spus că peste 40% dintre adulții din Marea Britanie sunt vaccinați cu doza de rapel, iar sâmbătă s-au vaccinat cu doza a treia mai mult de jumătate de milion de oameni.


…Anglia – la cel mai înalt nivel de alertă COVID. Se așteaptă ca Omicron să devină tulpina dominantă în Londra în 48 de ore…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]
Exit mobile version