in

Anglia nu mai ridică toate restricțiile pe 21 iunie. Boris anunță amânarea zile libertății până în iulie

Ziua Libertății va fi întârziată încă patru săptămâni, până la 19 iulie. Premierul britanic Boris Johnson se pregătește să anunțe luni, 14 iunie, o întârziere de patru săptămâni la foaia de parcurs a renunțării la restricții, la o conferință de presă, în timp ce varianta indiană a COVID – sau Delta – se răspândește rapid în toată țara.

Se așteaptă, totuși, ca situația să fie revizuită din nou peste două săptămâni, dacă numărul spitalizărilor rămâne scăzut, potrivit Daily Mail.

Un sondaj publicat ieri, 11 iunie, arată că doar o treime din public dorește ca ridicarea totală a restricțiilor să continue așa cum a fost stabilit inițial.

Profesorul Peter Openshaw, membru al grupului consultativ Nervtag al guvernului, a declarat că apariția acestei variante a bolii este „un regres dezamăgitor”. Se pare că tulpina indiană care este dominantă acum în Marea Britanie este cu aproximativ 60% mai transmisibil decât tulpina Kent – sau Alpha.

Varianta indiană a COVID-19 domină Marea Britanie. Numărul infectărilor s-a dublat, internările în spitale au crescut cu 40%

Cazurile de COVID au crescut brusc, iar Asociația Medicală Britanică se numără printre instituțiile care solicită o întârziere pentru a permite mai multor persoane să facă cel de-al doilea vaccin.


În conformitate cu foaia de parcurs a premierului, 21 iunie trebuia să fie ziua în care toate restricțiile de distanțare socială urmau să fie ridicate.

Mike Tildesley, un epidemiolog al Universității din Warwick, a declarat că, deși cazurile cresc, datorită succesului vaccinării nu se știe ce efect ar putea avea eliminarea restricțiilor asupra internărilor în spitale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]

România: Coadă la vaccinare pentru trei mici și două chifle

Cum puteți aplica pentru rezidența copiilor în Marea Britanie dacă aceștia nu au pașaport valabil. Aveți nevoie doar de certificatul de naștere. Detalii în articol…