in

Anglia. Parlamentari, militanți de stânga și lideri sindicali pornesc într-un turneu anti-Brexit
Mai mulți parlamentari, militanți de stânga și lideri sindicali declanșează un turneu la nivel national, în Anglia, numit „The Left Against Brexit”.

Campania vizează orașe precum Londra, Manchester, Bristol și Birmingham, și încearcă să schimbe opinia oamenilor asupra ieșirii Marii Britanii din UE, arată Daily Express.

Inițiatorii acțiunilor consideră că ieșirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost „construită pe o agenda rasistă”.

Parlamentarul laburist Catherine West și co-liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas, se numără printre politicienii care sprijină campania de contracarare a Brexit.

De asemenea, printre susținători se află și trei parlamentari europeni: Seb Dance, Julie Ward și Lucy Anderson.

Site-ul campaniei avertizează: „Timpul se scurge. Acordul pentru Brexit al Theresei May va fi votat în toamnă în parlament.”

„Este un atac total asupra drepturilor, libertăților și prosperității oamenilor din clasa muncitoare și a comunităților pe care le presupune stânga.”

„În această vară, alătură-te pentru un turneu la nivel național cu vorbitori inspirați și o discuție aprofundată despre modul în care putem opri Brexit”.

Până în prezent, grupul pro-UE a anunțat că va vizita cinci orașe, altele urmând să fie anunțate în curând.

Un purtător de cuvânt a afirmat că ieșirea din UE ar fi un „dezastru pentru oamenii obișnuiți”.

El a adăugat: „Marea Britanie poate să rămână în continuare în UE – să respingă politica izolării și a imigranților și să-și folosească locul la masă pentru a începe transformarea UE.”

„Un guvern de stânga în Marea Britanie ar putea fi începutul unui proces de democratizare pe scară largă și mai departe o mișcare pentru democrație și schimbare pe continent. Am putea pune capăt fortăreței Europa, în loc să construim fortăreața Marea Britanie”.

S-a stins și ultima speranță a britanicilor pro-UE. Legea Brexit a fost promulgate de Regina Elisabeta II
Val de căldură peste Anglia. Temperaturile vor depăși 33 de grade Celsius

Româncă din Anglia, finalistă a emisiunii „Chefi la Cuțite”. Marlena Botezatu: „Nu am limite în bucătărie”