in

Anglia, prima zi de beție după 4 luni. Ziua în care se deschid pub-urile și restaurantele. Boris Johnson: „Voi merge la o terasă și voi bea o halbă”

Englezii iau cu asalt cârciumile începând de azi, după ce au o carantină care a durat aproape 4 luni. Însuși premierul Boris Johnson a anunțat că va merge la un pub să bea o bere.

De azi, 12 aprilie, locuitorii Angliei pot ieși în oraș să bea o bere, după un lockdown de aproape 4 luni, dar pot face acest lucru doar pe terase, în grupuri de maxim șase persoane, care provin din cel mult două case diferite.

În Scoția și Țara Galilor, activitatea teraselor va fi reluată abia pe 26 aprilie.

Rezervarea locurilor în aer liber la pub-urile și restaurantele din Anglia în primele câteva zile după redeschidere a devenit un lucru imposibil: companiile din sectorul ospitalității spun că rezervările sunt la niveluri record.

„Credem că aproximativ o treime din baruri se vor deschide luni și poate doar o treime dintre acestea vor fi profitabile”, a declarat James Calder, director executiv al Societății Brewers Independent, care reprezintă 830 de fabrici de bere artizanală independente din Marea Britanie.

Drumul spre libertate în Marea Britanie. Următorii pași pentru ieșirea din lockdown pe 12 aprilie, 17 mai și 21 iunie. Ce restricții se vor relaxa începând de săptămâna viitoare


„Ideea că pub-urile se deschid, prin urmare totul este în regulă nu este mai departe de adevăr”, a completat Calder.

„Aceste planuri presupun că vom avea vreme normală din luna aprilie – este inutil să spunem că ținem degetele încrucișate pentru o vreme frumoasă, caz în care am căuta să redeschidem și mai multe dintre afacerile noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Mitchells & Butlers.

Aproximativ 2.000 de pub-uri din Marea Britanie au intrat în faliment în 2020 din cauza restricțiilor impuse de pandemie, potrivit British Beer and Pub Association (BBPA) – aproximativ 5% din total.

Premierul Boris Johnson însuși a anunțat că va merge într-un pub să bea o bere pe 12 aprilie, când intră în aplicare etapa a doua a planului de relaxare a restricțiilor.

„Începând de luni, 12 aprilie, vom începe cea de-a doua fază a foii de parcurs (de relaxare a măsurilor antiepidemice). Redeschidem magazinele, sălile de sport, grădinile zoologice, camping-urile de vacanță, frizeriile și saloanele de înfrumusețare, precum şi terasele sau alte locații din industria ospitalității aflate în aer liber. Țin să precizez că luni, 12 aprilie, eu însumi voi merge la o terasă și, precaut, voi bea o halbă cu bere”, a spus Johnson săptămâna trecută.

Marea Britanie și-a vaccinat deja circa 74% din populație și este foarte probabil să poată declara în curând ieșirea din pandemie.

Regatul Unit a atins imunitatea de turmă sau de grup, care are loc atunci când un număr suficient de indivizi sunt protejați împotriva unei anumite infecții și acționează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Birmingham. Tânăr de 20 de ani, ucis de o mașină în parcarea unui supermarket

Relaxarea restricțiilor în Londra: Poliția va patrula în zonele aglomerate pentru respectarea regulilor