in

Anglia renunță la carantina obligatorie pentru cei care vin din mai multe țări din Europa

Carantina obligatorie instituită de guvernul britanic pentru cei care vin în Anglia va fi ridicată pentru Spania, Franța, Italia și Germania, anunță Sky News.

Lista completă a țărilor ai căror cetățeni care vin în Anglia vor fi scutiți de la 14 zile de auto-izolare va fi publicată azi, 3 iulie.

De asemenea, Ministerul de Externe britanic își actualizează sfaturile ce avertizează împotriva călătoriilor internaționale „esențiale”, către anumite destinații care nu mai reprezintă un „risc ridicat de COVID-19” de a fi scutite de sâmbătă.

Măsurile de carantină existente au atras critici încă de la introducerea lor, mulți spunând că au fost luate prea târziu și aplicate pentru unele țări în care rata infectării nu a fost la fel de mare ca în Marea Britanie.

„Opriți carantina!”. Guvernul Johnson, somat să renunțe la carantina de 14 zile. Sute de companii pornesc acțiuni împotriva noilor reguli de la Londra

Proprietarul British Airways, IAG, a descris măsurile de carantină drept „ilogice”, în timp ce compania aeriană Ryanair le-a etichetat drept „idioate”.

Conform noului plan, toți pasagerii, cu excepția celor de pe o listă mică de scutiri, vor fi în continuare obligați să furnizeze informații la sosirea în Marea Britanie.

Anunțul guvernului nu garantează acorduri reciproce cu țările respective.

Spania, Italia și Germania permit în prezent intrarea britanicilor, fără a fi nevoie să se supună carantinei. Cu toate acestea, Franța impune o carantină de 14 zile pentru celor care intră în țară din Marea Britanie.

Lista țărilor scutite va fi „ținută sub control constant, astfel încât, dacă riscurile pentru sănătate cresc, pot fi reintroduse măsuri care să contribuie la stoparea răspândirii bolii în Anglia”, a anunțat Ministerul Transporturilor britanic.

Acesta a adăugat că administrațiile din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor „să-și stabilească propria abordare a scutirilor” și a îndemnat pasagerii care ajung în aceste țări să „urmeze legile și îndrumările care se aplică acolo”.

Iată lista țărilor din ”ZONA VERDE”, în vigoare de marţi. Cine vine din aceste state nu stă în carantină
Anglia: Toți elevii trebuie să se întoarcă la școală în septembrie. Participarea va fi OBLIGATORIE

traficanților de măști

Investigație Rise Project: În bârlogul traficanților de măști. Clanul Cămătarilor, afaceri în timpul pandemiei