in

Anglia: Supermarketuri cu rafturile goale. Criză de personal și de șoferi, din cauza impunerii izolării. 1,7 milioane de oameni sunt în carantină

O nouă criză se prefigurează în Anglia după ce 1,7 milioane de oameni care lucrează în supermarketuri au fost obligați să se auto-izoleze după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID.

Rafturile unor supermarketuri sunt deja goale de brânză, carne și legume proaspete, în timp ce lanțurile alimentare „încep să eșueze” din cauza lipsei de personal cauzate de obligativitatea auto-izolării, denumită de presa britanică pingdemic, făcându-se referire la mesajele NHS trimise către cei care trebuie să intre în carantină.

Magazine ale Sainsbury, Tesco, Lidl și Morrisons din Manchester, Bristol, Edinburgh și Southampton prezentau goluri semnificative pe rafturi, inclusiv la pește congelat, pizza, apă îmbuteliată, înghețate și salate ambalate.

Lipsa personalului din supermarketuri și a șoferilor pentru livrare determină întârzieri în alimentarea liniilor de produse, deși este probabil ca multe dintre acestea să aibă o cerere mai mare în timpul verii, în timp ce alți cumpărători au raportat livrări abundente.

Helen Dickinson, CEO al British Retail Consortium, a declarat: „Este deja un impact serios asupra operațiunilor de vânzare cu amănuntul ca urmare a faptului că personalul trebuie să se autoizoleze și acest lucru se va înrăutăți.”

Ea a cerut sfârșitul „carantinei inutile” pentru persoanele care au fost vaccinate și au rezultate COVID negative.

Prim-ministrul a anunțat săptămâna aceasta un plan pentru ca un „număr mic” de lucrători esențiali să își poată continua munca.

În atenția românilor care stau în autoizolare în Anglia! Ofițerii de poliție vin la ușă doar de DOUĂ ORI…

Directorul executiv al Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne, Nick Allen, a criticat „mesajele confuze” din partea guvernului, spunând că miniștrii nu au clarificat cine va fi scutit de carantină.

Întrebat dacă liniile de producție se opresc, el a spus: „Se întâmplă deja. Începem să vedem acest lucru la nivel de retail și în restaurante – toată lumea se luptă să rezolve ceva”.

Asociația Road Haulage estimează că există un deficit de 100.000 de șoferi de camioane în Marea Britanie, ceea ce împiedică livrarea de alimente din depozite către supermarketuri.

Mii de șoferi așteaptă testele HGV, în timp ce mulți dintre cei existenți au părăsit Marea Britanie după Brexit. Problema a fost agravată de Covid, șoferii trebuind să se auto-izoleze.


Anglia: Supermarketuri cu rafturile goale. Criză de personal și de șoferi, din cauza impunerii izolării. 1,7 milioane de oameni sunt în carantină…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.5]

Londra: Româncă de 60 de ani, implicată în furtul unor diamante de milioane de lire sterline. S-a acționat ca-n filme

Medic român în Londra, beat mort la volan. Prins de polițiști după ce a trecut pe roșu la semafor