in

Anglia, taxele locale (Council Tax) cresc cu sute de lire sterline. Consiliile au nevoie de 8 miliarde pentru asistență socială și oamenii străzii

Taxele locale din Anglia se preconizează că vor crește în medie cu 500 de lire sterline pe an, anunță Asociația Administrațiilor Locale (LGA).

Reprezentanții acesteia au mai declarat că bugetele consiliilor au nevoie de 8 miliarde de lire sterline până în 2024/25, în mare parte din cauza îmbătrânirii populației, ceea ce înseamnă că mai multe persoane vor avea nevoie de îngrijire socială.

Banii suplimentari sunt necesari doar pentru a menține serviciile de asistență socială la aceeași calitate ca în prezent scrie Daily Mail.

De asemenea, sunt necesari bani pentru protecția copilului, persoanele fără adăpost, deșeuri și reciclare și întreținerea drumurilor.

NINO va fi mai mare de la anul. Creșterea taxelor în Marea Britanie, legiferată de parlament

LGA a declarat că, cu excepția cazului în care Rishi Sunak va acorda o finanțare suplimentară din partea guvernului la revizuirea cheltuielilor din această toamnă, taxele locale vor trebui să crească cu 25%.

O astfel de duce la facturi în medie pentru consiliile din Anglia de la 1.898 de lire sterline la 2.372 de lire sterline – o creștere de 474 de lire sterline.


Totuși, conform normelor actuale, acest lucru nu ar fi posibil, deoarece primăriile nu pot crește facturile pentru asistență socială cu mai mult de 2%, plus 3%, fără un referendum local.

Val de scumpiri peste Marea Britanie

Creșterea potențială a taxelor din partea consiliilor vine în plus față de o serie de creșteri recente ale cheltuielilor, la asigurările naționale, la benzină și la energie.

Ieri, haosul de pe piața gazelor naturale a dus la ridicarea plafonului facturii la energie cu 139 de lire sterline pe an.

Președintele LGA, James Jamieson, a declarat: „Consiliile continuă să se confrunte cu subfinanțare severă și cer măsuri urgente. Asigurarea durabilității pe termen lung a serviciilor locale trebuie, prin urmare, să fie prioritatea principală în analiza cheltuielilor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Surse: 9 morți, 50 de persoane evacuate

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Surse: 9 morți, 50 de persoane evacuate

În Marea Britanie, doar cu pașaportul. „Cărțile de Identitate sunt mai ușor de falsificat”

În Marea Britanie, doar cu pașaportul. „Cărțile de Identitate sunt mai ușor de falsificat”