in

Anglia: Vești rele pentru Crăciun. „Lockdown”-ul ar putea fi prelungit, localurile – închise

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a refuzat să excludă extinderea perioadei de lockdown în Anglia, sporind temerile că sărbătoarea de Crăciun ar putea fi, practic, anulată.

Hancock a spus că „speră” că restricțiile vor putea fi înlocuite cu sistemul anterior, în trei faze, dar un consilier medical citat de Metro a avertizat că nivelurile vor trebui „consolidate” luni întregi.

Doctorul Susan Hopkins, de la PHE, a declarat că cel mai mic nivel al măsurilor anterioare a avut „un efect mic” și a sugerat că miniștrii ar trebui să ia în considerare măsuri mai dure.

Hancock a spus că este „prea devreme pentru a ști” dacă numărul cazurilor de coronavirus va fi redus suficient pentru a se ieși din lockdown pe 2 decembrie, înză premierul Boris Johnson a promis în repetate rânduri că măsurile vor expira automat la acea dată.

Anglia: Cel mai mare număr de decese săptămânale provocate de coronavirus din ultimele șase luni

Însă insistența premierului că perioada restricțiilor se va încheia, nu înseamnă că nu aceasta nu poate fi prelungită. Se așteaptă ca un număr de deputați conservatori să se revolte dacă va fi propusă o prelungire de către guvern, dar dacă laburiștii ar susține această mișcare, ar fi foarte probabil ca legea să treacă prin Parlament.

Ministrul Hancock a spus aseară: „Este prea devreme pentru noi să știm care va fi numărul de cazuri pe măsură ce vom ajunge la sfârșitul restricțiilor actuale. Dar sperăm absolut să putem înlocui un lockdown național cu un sistem pe mai multe niveluri, similar cu ceea ce era înainte.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Cel mai mare număr de decese săptămânale provocate de coronavirus din ultimele șase luni

Aveți un câine? Iată de ce riscați mai mult să vă îmbolnăviți de COVID-19 decât alte persoane