in

ANTENȚIE! Cum puteți ajunge în Marea Britanie începând cu 15 februarie 2021. Informații importante

Parlamentul britanic a decis ca, începând din 15 februarie 2021, vor întra în vigoare și vor avea caracter de lege următoarele dispoziții:

  • Călătoriile neesențiale in scopuri turistice, relaxare sau vizitele nu sunt legale.
  • Se va completa un formular de călătorie (form locator) în care se va declara atât adresa unde pe perioada de carantină dar și dacă cel sosit a fost în țările de pe lista roșie. Completarea formularului este obligatorie și va trebui făcută cu cel mult 48 ore înainte de intrarea în Marea Britanie.

Condițiile intrării în Marea Britanie, REVIZUITE. Ce măsuri se aplică din 15 februarie 2021 la intrarea în Anglia

Cei care sosesc în Anglia din ”zone roșii”, carantină la hotel

Toți cei care intră în țările din „lista roșie” (găsiți lista aici) trebuie să stea în camerade hotel timp de 10 zile și vor trebui să plătească 1.750 de lire sterline pentru o cameră. Lista cu hoteluri aprobate de guvernul britanic poate fi găsită aici. În plus, aceștia vor trebui să facă teste PCR în ziua a 2-a și ziua a 8-a de carantină.

Marea Britanie: 10 ani de închisoare pentru cei care mint cu privire la țara de unde vin. 1.750 de lire sterline vor trebui să plătească cei care intră în carantină la hoteluri

Nerespectarea carantinei va fi pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline, a spus Matt Hancock.

De asemenea, cei care au vizitat țări de pe lista roșie, printre care și Portugalia, în care varianta mutației din Africa de Sud prezintă un risc ridicat, dar nu declară acest lucru în formularul de intrare în UK, sunt pasibili de închisoare de până la 10 ani.


Reguli pentru persoanele care sosesc în Anglia din zone care nu sunt considerate ”roșii”:

La intrarea în Anglia trebuie prezentat un test PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte de a începe călătoria și un ”locator form”. Apoi, se impun 10 zile de carantină și încă două teste PCR. Unul în ziua a doua a carantinei, iar altul în ziua a opta.

Aceste teste vor trebui să fie programate prin intermediul unui portal online, ÎNAINTE de a intra în UK.

Dacă oricare dintre aceste teste vor fi pozitive, se va prelungi carantina cu 14 zile, se va investiga ce fel de virus sau tulpină este și dacă este nevoie, se va administra tratament gratuit.

Test to release” pentru a ieși mai devreme din carantină:

Continuă să existe posibilitatea de a opta pentru “test to release“, in ziua a cincea. Astfel, veți avea posibilitatea de a scurta carantina în eventualitatea unui rezultat negativ, dar nu va fi exclus testul obligatoriu din ziua a opta.

Controalele vor fi mult mai stricte pe perioada de carantină. Autorități precum poliția, autorități vamale, Ministerul de Interne vor coopera pentru a fi siguri că măsurile vor fi respectate sau vor fi consecințe.

Cei care încalcă aceste măsuri, începând cu 15 februarie, vor plăti amenzi între 1.000 și 5.000 de lire sterline.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noua tulpină COVID din Marea Britanie, depistată la un nou-născut din România

Pepe a botezat-o pe fiica fratelui său, născută la Londra