in

Aproape 80% dintre piscinele din Marea Britanie ar putea fi închise. ”Preconizăm un declin uriaș”

Aproape 80% dintre piscinele din Marea Britanie ar putea fi închise în următoarele șase luni, deoarece încălzirea lor este prea scumpă. O creștere uriașă a facturilor la energie ar putea face ca mii de britanici să nu mai aibă unde să înoate.

De asemenea, o penurie globală de clor pentru menținerea curățeniei piscinelor amenință centrele de înot, scrie The Sun.

Experții spun că prețurile încălzirii piscinelor din Marea Britanie au crescut de mai mult de două ori în ultimii trei ani – de la 500 de milioane de lire sterline în 2019 la 1,25 miliarde de lire sterline.

Cei mai mari câștigători ai loteriei din Marea Britanie au făcut prima lor achiziție importantă: o mașină Volvo DE OCAZIE

Aproape 80% dintre piscinele din Marea Britanie ar putea fi închise

Un sondaj realizat de ukactiv, care reprezintă operatorii de săli de sport și piscine, a constatat că 79% dintre piscinele publice ar putea fi forțate să își închidă ușile în termen de șase luni.

Aproximativ 85 la sută au declarat că este probabil sau extrem de probabil să fie nevoiți să reducă serviciile. În timp ce 78 la sută au declarat că se confruntă cu necesitatea de a crește prețurile pentru a se menține pe linia de plutire.


Un raport Swim England din 2019 estimase deja că 1.868 dintre cele 4.335 de piscine publice englezești ar putea fi forțate să se închidă până în 2030.

O penurie de clor este, de asemenea, o mare problemă. Aceasta a fost pusă pe seama unor factori precum Brexit, o întârziere din lanțul de aprovizionare din China cauzată de Covid, un incendiu uriaș într-o uzină chimică din SUA la sfârșitul anului 2020 și războiul din Ucraina.

Directorul executiv al Swim England, Jane Nickerson, a declarat că sectorul încă se resimte după închiderea forțată a piscinelor în timpul pandemiei de coronavirus.

Ea a adăugat: „Preconizăm un declin uriaș al spațiului acvatic disponibil până la sfârșitul deceniului, amenințând viitorul sporturilor noastre, lăsând milioane de oameni în afara activităților pe care le iubesc și accentuând inegalitățile în materie de sănătate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

copii obezi uk

Cazurile de diabet de tip 2 la copii în Anglia și Țara Galilor au explodat pe fondul crizei de obezitate

Traficanți de femei din Buzău, prinși în Anglia. Descinderi la adrese din Leeds Southampton, Birmingham, Reading şi Manchester