in

Aproape 900.000 de cetățeni UE din Marea Britanie nu au solicitat încă statutul post-Brexit

Aproximativ 900.000 de cetățeni din state ale Uniunii Europene aflați în Marea Britanie nu au depus cereri pentru reglementarea situației lor după retragerea țării din UE, informează The Guardian.

Estimările au fost făcute în contextul în care Parlamentul European a atras atenția că cetățenii europeni rămași în Marea Britanie după Brexit riscă să fie discriminați atunci când caută locuințe ori locuri de muncă.


Potrivit datelor Ministerului de Interne de la Londra, până în decembrie 2019 doar 2,7 milioane de cetățeni UE din Marea Britanie au depus cereri pentru statut reglementat.

Nu există date oficiale despre numărul cetățenilor europeni aflați în Marea Britanie, dar potrivit estimărilor sunt circa 3-3,6 milioane de persoane.

Unii specialiști și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu statutul celor din state membre ale Uniunii Europene după retragerea Marii Britanii.

„Premierul Boris Johnson a promis că va garanta automat drepturile acestor oameni, dar datele actuale arată că sistemul Guvernului de acordare a statutului reglementat este oricum altfel, dar nu automat”, a reacționat Christine Jardine, un politician din cadrul Partidului Liberal-Democrat.

Peste 900.000 de europeni au aplicat pentru „Settled Status” în Marea Britanie. Românii din UK, pe locul doi

ATENȚIE! Au apărut „țeparii” care cer bani ca să vă ajute cu Settled Status. Guvernul Marii Britanii avertizează cu privire la astfel de persoaneMașinile diesel și pe benzină, interzise pe o stradă din centrul Londrei

Doi soți din Teleorman exploatau sexual cinci femei în Marea Britanie