in

Atacatorul sinucigaș de la Manchester, un britanic musulman de 22 de ani

Autorităţile britanice au confirmat marţi seara, 23 mai, identitatea atacatorului de la Manchester Arena. Aceasta este Salman Abedi, un musulman cetățean britanic, de 22 de ani, care s-a detonat în timpul nopţii într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, iar alte 59 au fost rănite în urma atentatului terorist revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

„Pot să confirm faptul că bărbatul suspectat că a dus la capăt atrocitatea de aseară este Salman Abedi (22 de ani)”, a declarat şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins.De asemenea, acesta a precizat că anchetatorii nu vor mai publica în acest moment mai multe detalii despre Abedi.

„Prioritatea noastră, împreună cu reţeaua poliţistă antiteroristă şi cu partenerii noştri de securitate, este să continuăm să evaluăm dacă acesta a acţionat singur sau a făcut parte dintr-o reţea mai largă”, a mai declarat Hopkins.

Salman Abedi s-a născut în 1994, în Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiaţi libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.

Părinţii săi de origine libiană au fugit la Londra, înainte de a se stabili în Fallowfield, un cartier situat în partea sudică a zonei metropolitane din Manchester.

Salman Abedi are doi fraţi şi o soră de 18 ani.

Există informaţii neconfirmate că întreaga familie, cu excepţia primilor doi fii, s-a întors recent în Libia.

Numărul morților din atacul de la Manchester a crescut la 22. Printre victime sunt și copiiNumărul morților din atacul de la Manchester a crescut la 22. Printre victime sunt și copii

Londra. Armata trimisă în stradă. Alerta teroristă din Marea Britanie, la cel mai înalt nivel