in

Atenție, șoferi: Amenzi de până la 1.000 de lire pentru vehiculele supraîncărcate în vacanță

Turiștii britanici sunt avertizați că pot primi amenzi de până la 1.000 de lire sterline dacă sunt prinși conducând un vehicul supraîncărcat. Nick Millerchip de la Van Junkies, specialist în transporturi, a tras un semnal de alarmă pentru cei care plănuiesc o vacanță cu mașina. El a explicat că, în conformitate cu secțiunea 41B din Legea privind traficul rutier din 1988, conducerea unui vehicul supraîncărcat constituie o infracțiune gravă. Aceasta vine după o creștere a numărului de sejururi și excursii cu cortul în rândul familiilor britanice post-pandemie.
>>> Milioane de șoferi riscă amenzi de 50 de lire sterline pentru aceste greșeli obișnuite în sensul giratoriu

Amenzi de până la 1.000 de lire pentru vehiculele supraîncărcate

Millerchip a subliniat că echipamentul de camping se acumulează rapid și că depășirea limitei de greutate a vehiculului poate compromite manevrabilitatea și frânarea, punând în pericol siguranța șoferului și a altora. Amenzile pentru această infracțiune încep de la 100 de lire sterline și pot ajunge până la 1.000 de lire sterline. El a recomandat cântărirea mașinii și a echipamentului de camping înainte de plecare pentru a evita problemele legale și de siguranță, scrie Mirror.

Aceste avertismente sunt esențiale pentru familiile britanice care își planifică vacanțele și își umplu mașinile cu echipament de camping, conform Birmingham Live. CarLingo a emis un avertisment similar, menționând că o mașină supraîncărcată îngreunează funcționarea corectă a frânelor și suspensiei, ceea ce este periculos și duce la uzura rapidă a componentelor vehiculului.
>>> Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie, iată ce riscați cel mai mult și cât se plătesc

Este ilegal să conduci o mașină supraîncărcată din cauza implicațiilor grave asupra siguranței. Dacă ești prins conducând un vehicul supraîncărcat, sancțiunile includ 3 puncte pe permis și o amendă de până la 300 de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
someri uk

Un producător renumit de electrocasnice elimină 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie

Marea Britanie „va arde” într-un „val de căldură de 30 de grade Celsius”, dar toată lumea are aceeași nemulțumire