in

Autoritățile britanice, surprinse de numărul românilor: „Nu știam că sunt atât de mulți”


Autoritățile britanice au rămas surprinse de numărul românilor din Marea Britanie, după ce 435.000 de persoane din România s-au înregistrat pentru obținerea statutului de după Brexit.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat că guvernul britanic nu știa că sunt atât de mulți români în Regatul Unit.

„Comunitatea românească este unul dintre grupurile din Marea Britanie care a dat dovadă de mare încredere în procedura de înregistrare a cetățenilor UE. Au fost depuse mai multe cereri decât numărul românilor de care știam că este în Marea Britanie. Obișnuiam să spunem că sunt 400.000 de români în Marea Britanie. Ei bine, 435.000 s-au înregistrat deja, adică 110%. Numărul cererilor din partea polonezilor este de 60% din câți credeam că sunt. Iar bulgarii sunt la 135 la sută”, a declarat Noble.

ATENȚIE! Au apărut „țeparii” care cer bani ca să vă ajute cu Settled Status. Guvernul Marii Britanii avertizează cu privire la astfel de persoane

Ambasadorul britanic a mai spus că românii nu vor fi afectați deloc în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Ca rezultat al Acordului de Retragere a apărut perioada de implementare, în timpul căreia aproape nimic nu se va schimba. Aproape totul rămâne le fel. Ce înseamnă asta? Nou nu vom mai fi în Uniunea Europeană. Va exista o diferență fundamentală despre jurisdicția Curții Europene de Justiție. În legătură cu drepturile cetățenilor, singura diferență remarcată este că Acordul de retragere nu stipulează în continuare drepturile tale, de cetățean european, de a vota în alegerile locale și europene. Noi, în Marea Britanie, am acordat dreptul de vot în cadrul alegerilor locale și cerem acest lucru din partea celor 27 de state care rămân în UE. Trei țări au acceptat deja, problema rămâne de discutat între noi și Guvernul României”, a încheiat Andrew Noble.

Peste 900.000 de europeni au aplicat pentru „Settled Status” în Marea Britanie. Românii din UK, pe locul doi
Primele imagini de la atacul terorist din Streatham

Barking: Patron chinez condamnat la închisoare pentru moartea unui muncitor român