in

Avantajele şi dezavantajele imigraţiei, aşa cum le văd britaniciiÎn ultimii 10 ani, numărul de imigranţi din Marea Britanie a crescut cu 3 milioane. Recensământul din 2011 arăta că britanicii albi sunt o minoritate în Londra, o premieră în Marea Britanie, indiferent de ce regiune am lua în calcul. Pentru prima dată, peste 10% din totalul populaţiei Marii Britanii este de culoare.

Imigraţia în masă din ultimul deceniu a schimbat profilul cultural al ţării şi a produs “fracturi” în stilul de viaţă britanic. Dacă imigraţia s-ar fi petrecut gradual, precum în secolele trecute, atunci comunităţile de imigranţi ar fi avut timp să se integreze şi să devină parte definitorie a comunităţii, respectând şi propagând stilul de viaţă britanic.

Numărul oamenilor care locuiesc în Anglia şi Wales şi care au fost născuţi peste hotare a crescut cu aproape trei milioane. În Londra, doar 44.9% dintre rezidenţi sunt albi şi britanici. Fiecare religie în afară de creştinism a cunoscut o creştere în ultimii 10 ani, lăsând creştinismul în cădere liberă.

De la recensământul din 2001, numărul creştinilor din UK a scăzut cu 13 procente, de la 72% la 59%, de la 37 de milioane la 33 de milioane. Că rezultat al imigraţiei în masă, islamismul a cunoscut cea mai mare creştere, alături de alte religii. În ultima decadă, numărul musulmanilor aproape s-a dublat, de la 1.5 milioane în 2001 la 2.7 milioane în 2011.

Previziunile spun că până în anul 2030, UK va avea peste 70 de milioane de locuitori.

Deşi blamată, imigraţia poate avea avantajele ei, dovedindu-se a fi o sursă reală şi bogată de idei şi talente noi. Imigraţia a dat ţării antreprenori, oameni de afaceri ingenioşi şi dedicaţi, într-un mediu economic precar. Imigraţia a adus în ţară oameni dispuşi să presteze „munca de jos”, o muncă pe care cetăţenii britanici ar presta-o doar în cazuri de forţă majoră. Cu toate acestea, este privită de către britanici ca fiind o problemă esenţială ce trebuie luată în calcul şi eventual oprită cât mai repede.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român căutat de poliţie în UK

UK plăteşte £130 de milioane pe an costuri de detenţie pentru imigranţi