in

Avertisment din partea OMS: «Focarele de COVID-19 se răspândesc precum un incendiu forestier. Guvernele să fie pregătite pentru revenirea la carantină»

Organizația Mondială a Sănătății trage un nou semnal de alarmă. Oficialii organizației cred că este „foarte puțin probabil” ca țările să reușească să elimine coronavirusul și spun că Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină.

„În timp ce unele țări și state insulare au fost eficiente în controlul răspândirii coronavirusului, există întotdeauna riscul ca boala să se răspândească rapid atunci când este importată din alte țări”, a declarat dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS pentru situații de urgență pentru sănătate.

„Cu toții vrem să evităm ca țările să revină la închidere totală, nimeni nu își dorește asta, dar exista situații în care aceasta este singura opţiune”, a mai spus Ryan.

Având în vedere noua explozie a cazurilor de coronavirus, OMS a recomandat țărilor să se deschidă încet, cu precauție. Dr. Ryan a spus că țările ar trebui să fie „gata să meargă înapoi sau înainte” în funcție de numerele pe care le au.
„Trebuie să accepte faptul că în situația noastră actuală este foarte puțin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a completat oficialul.

De asemenea, doctorul a mai comparat focarele de coronavirus cu incendiile forestiere: focurile mici sunt ușor de stins, dar greu de identificat. În acest context, aceasta a sfătuit fiecare țara și comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta „micile focare”, putând astfel să blocheze doar zone mici pentru a conține virusul.

OMS a raportat duminică o creştere dramatică a îmbolnăvirilor de COVID-19: nu mai puțin de 230.370 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Recordul anterior fusese înregistrat vineri, 10 iulie, când fuseseră anunțate 228.102 cazuri.

România, din nou spre starea de urgență

În ultima perioadă, după creșterea accelerată a cazurilor de Covid-19, în România se vorbește tot mai multe de o posibilă revenirea la starea de urgență. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afimat că în acest moment nu ia în calcul o revenire la starea de urgenţă, dar că depinde şi de evoluţia ulterioară a cazurilor de Covid-19.

Avertisment OMS: Coronavirusul „nu este sub control, pandemia se înrăutățește”. 11,8 milioane de cazuri la nivel mondial

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență.

Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a spus Tătaru. Nelu Tătaru a mai spus că ministerul pe care îl conduce va înainta propuneri către Comitetul pentru Situații de Urgență, însă decizia finală privind o eventuală revenire la starea de urgență va aparține președintelui Klaus Iohannis.

„Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii facem o propunere către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar starea de urgenţă este atributul preşedintelui României care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem şi evoluţia ulterioară”, a transmis Tătaru.

ALERTĂ OMS: E o adevărată epidemie! Simptomele bolii de care suferă peste 400 de milioane de oameni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Focar de COVID-19 la o fermă din Anglia. 73 de muncitori sezonieri, testați pozitiv

Justiția română, umilită de trei ani de infractorul Puiu Popoviciu. Milionarul stă netulburat în Marea Britanie, deși ar fi trebuit să fie în închisoare, în România