in

Banca Angliei anunță reducerea ratei dobânzilor pe fondul izbucnirii epidemiei de coronavirus

Banca Angliei a redus rata dobânzilor de la 0,75% la 0,25%, ducând costurile împrumuturilor la cel mai scăzut nivel din istorie.

Banca a anunțat că va elibera, de asemenea, miliarde de lire sterline pentru a ajuta băncile să sprijine firmele.

Acțiunea vine în condițiile în care cancelarul a anunțat măsuri suplimentare pentru susținerea creșterii economice și a locurilor de muncă la prezentarea bugetului, potrivit BBC.

Între timp, meciul din Premier League Manchester City împotriva Arsenal de miercuri, 11 martie, a fost amânat drept „o măsură de precauție” din cauza focarului de coronavirus.

Nu puteți găsi dezinfectant pentru mâini? Organizația Mondială a Sănătății a publicat rețeta

Câțiva jucători ai Arsenal s-au autoizolat după ce au intrat în contact cu patronul Olympiakos, Evangelos Marinakis, care a testat pozitiv pentru virus.

Reducerea ratei dobânzii a făcut parte dintr-un pachet de măsuri introduse de bancă pentru susținerea economiei.


Ratele mai mici ale dobânzii sunt vești bune pentru împrumutați și vești proaste pentru economiști, deoarece băncile folosesc rata de bază a Băncii Angliei ca punct de referință pentru multe credite ipotecare și conturi de economii.

Banca Angliei a mai anunțat că se așteaptă ca activitatea economică a Regatului Unit să „slăbească semnificativ” în lunile următoare.

Acest lucru ar putea duce la o întrerupere temporară, dar „semnificativă”, ceea ce a însemnat că multe companii și oameni nu vor putea să își plătească facturile la timp.

Pe lângă sănătatea lor fizică din cauza coronavirusului, sănătatea lor financiară va depinde în primul rând de locul de muncă.

Această acțiune de urgență este clar concepută pentru a ajuta la protejarea întreprinderilor, în special a întreprinderilor mici și mijlocii și, la rândul lor, a locurilor de munca a milioane de oameni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus: Numărul celor infectați în Marea Britanie a ajuns la 456. Cea mai mare creștere de până acum

Organizația Mondială a Sănătății a hotărât: Este PANDEMIE de coronavirus!