in

Banca Angliei: Economia britanică nu se va recupera total după criză. Se așteaptă o creștere a șomajului la sfârșitul anului și un nou dezechilibru economic

Economia britanică suferă o recuperare incompletă în formă de „V” după criza provocată de coronavirus, cu o nouă cădere la sfârșitul anului, din cauza creșterii șomajului.

Acestea sunt predicțiile Băncii Angliei, prezentate de unul dintre oficialii acesteia, Silvana Tenreyro.

Aceasta spune, potrivit Daily Mail, că o creștere anticipată a numărului de persoane fără loc de muncă, probabil cauzată de stoparea, în următoarele luni, a sprijinului guvernamental, va încetini cheltuielile consumatorilor.

Continuarea distanțării sociale în anumite părți esențiale ale economiei, precum sectorul ospitalității și frica de coronavirus, i-ar putea împiedica unii să intre în magazine și să cheltuiască bani, ceea ce ar putea încetini creșterea economică.

Doamna Tenreyro a prezis o recuperare în formă de V „întreruptă” sau „incompletă”, deoarece o revenire inițială a activității va stagna spre sfârșitul anului.

Ea a mai spus că prima revenire trimestrială a creșterii va avea loc între iulie și septembrie, întrucât restricțiile sunt ridicate, iar datele indicând o creștere accentuată a achizițiilor.

Economia Marii Britanii, scădere istorică de peste 20%. Toate sectoarele economiei au fost afectate

„Acest lucru va fi întrerupt prin continuarea aversiunii față de risc și distanțarea socială voluntară în unele sectoare, rămânând restricțiile asupra activităților în altele și, în general, prin creșterea șomajului”, a mai spus Silvana Tenreyro.

Ea a spus că se preconizează că recuperarea se va aplana semnificativ la sfârșitul anului, întrucât creșterea șomajului duce la scăderea cheltuielilor consumatorilor.

Datele oficiale de marți, 14 iulie, arată că produsul intern brut (PIB) a avut o ușoară creștere, cu 1,8%, în mai, ceea ce arată recuperare mai lentă și mai lungă.

Economiștii prognozează acum o scădere de până la 20% a PIB-ului, între aprilie și iunie, deși activitatea urmează să recupereze teren în trimestrul al treilea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Sănătății din Marea Britanie spune că măștile nu vor fi obligatorii în birouri în Anglia

senatorul coniacul în mână

Senatorul liberal Fenechiu, cu coniacul în mână la dezbaterile privind legea carantinei: «Îmi stimulează creativitatea»