in

Barnier: UE va oferi Marii Britanii un acord fără precedent. „Trebuie să respecte ceea ce suntem noi”Michel Barnier, negociatorul-șef al UE, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să ofere Marii Britanii un acord post-Brexit care să fie mai strâns decât orice alt parteneriat încheiat cu o altă țară, însă nu va permite slăbirea pieței unice, informează Mediafax.

„Suntem pregătiți să oferim Marii Britanii un parteneriat așa cum nu a mai existat niciodată cu un alt stat terţ”, a declarat Barnier, după ce s-a întâlnit, miercuri, la Berlin, cu ministrul german de Externe, Heiko Maas, informează site-ul publicației Financial Times.

„Respectăm cu scrupulozitate liniile roşii ale Marii Britanii. În schimb, ei trebuie să respecte ceea ce suntem noi”, a afirmat Barnier, explicând că Londra trebuie să respecte structuri cheie ale UE, cum ar fi piața unică, iar acest lucru „nu este negociabil”.


„Piaţa unică înseamnă piaţă unică (…) Nu există o piaţă unică a la carte”, a adăugat Barnier.

Oficialul UE a explicat că parteneriatul ar putea include legături strânse în domeniul economic, dar și în ceea ce privește securitatea și relațiile externe.

Sursa: hotnews.ro

Brexit. Consecințe grave în cazul lipsei unui acord între Marea Britanie și UE. Ce se va întâmpla îi va afecta pe toți ROMÂNII din UK

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul PMP de Diaspora, Doru-Petrișor Coliu: „Eu sunt om politic și pot spune orice”

Și-a cumpărat bilet la WizzAir în urmă cu două luni, însă nu a fost primită în avion. Reacția companiei: „Cine face primul check-in, acela zboară”