in

Blue Air a anulat mai multe zboruri din Anglia. Motivul: BREXIT

Compania românească Blue Air a anulat mai multe zboruri de pe Aeroportul John Lennon din Liverpool motivul invocat fiind apropiata ieșire din UE a Marii Britanii.

Britanicii care își luaseră bilete pentru a zbura cu Blue Air din Liverpool către Roma și Milano au trebuit să renunțe la vacanțe din cauză că zborurile au fost anulate. Mai mult, ei susțin că Blue Air refuză să răspundă cererilor de compensare.

Cu toate acestea, marți, compania publicase un anunț în care promova „destinațiile sale minunate, precum Roma”, ceea ce i-a revoltat pe clienții care acum ar trebui să găsească rute alternative din alte orașe ale Marii Britanii.

„Ar fi trebuit să zbor la Roma în două săptămâni, totuși am primit un e-mail astăzi în care eram anunțat că zborul a fost anulat”, s-a plâns o clientă. Aceasta susține că a fost informată că trebuie să plătească în plus pentru a zbura de pe alt aeroport.

Compania aeriană low-cost este al doilea cel mai mare transportator din România, care a deservit 5,5 milioane de clienți în anul 2018.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Liverpool, Robin Tudor, a declarat săptămâna trecută că două companii aeriene și-au anulat planurile de a lansa servicii suplimentare.


„Au oprit câteva dintre zborurile spre Roma și Milano, dar încă se poate zbura în România, fiind o companie cu sediul în România. Credem că este din cauza lui Brexit și a drepturilor de aterizare din aceste țări. Încă operează în Marea Britanie și în Liverpool”, a spus purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi al Blue Air a declarat: „Ne angajăm să dăm asigurări că zborurile între Regatul Unit și UE continuă, iar Comisia Europeană a publicat un plan pentru a se asigura că acest lucru se întâmplă. Asta arată în mod clar că, în cazul în care nu există nici o înțelegere, ambele părți se angajează să mențină conectivitatea”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Brexit tot mai dur. FORD a început concedierile în Marea Britanie. Renunță la mii de locuri de muncă

Theresa May, încă o înfrângere în Parlamentul britanic