in

Marea Britanie avertizează: Bombardierele nucleare ale lui Putin zboară deasupra Mării Negre

bombardierele nucleare

Lumea ar trebui „să se pregătească pentru atacul nuclear rusesc”, având în vedere că bombardierele nucleare ale lui Putin zboară deasupra Mării Negre.

Bombardiere nucleare rusești escortate de avioane de luptă au fost văzute zburând deasupra Mării Negre, în apropierea Ucrainei, luni dimineață, notează presa britanică.

Există temeri că Vladimir Putin ar putea escalada și mai mult situația după ce nava amiral a flotei ruse, Moskva, a fost distrusă de forțele ucrainene.

Astfel, Moscova a trimis patru avioane TU-95 în regiunea Kaluga, aproape de granița ucraineană și se află la o distanță mare pentru a bombarda Ucraina.

Putin a folosit anterior aceste bombardiere pentru a arunca rachete non-nucleare peste Mariupol și Kiev, dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia ar putea folosi arme nucleare.

Lumea occidentală a fost avertizată să se pregătească pentru un atac nuclear, iar țările au fost sfătuite cu fermitate să se aprovizioneze cu tratament anti-radiații și să construiască adăposturi antiaeriene.

UE se pregătește pentru atacuri nucleare și chimice

Președintele ucrainean a declarat pentru CNN: „Ar trebui să ne gândim, să nu ne fie frică, dar să fim pregătiți. Dar asta nu este o întrebare numai pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume”.

Zelenski a avertizat presa ucraineană că „nu ar trebui să așteptăm momentul în care Rusia decide să folosească arme nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta.”

Luna trecută, secretarul-șef al lui Putin, Dmitri Peskov a avertizat că astfel de arme ar putea fi folosite dacă există vreo „amenințare existențială pentru țara noastră”.

Într-o declarație televizată din februarie, Putin a spus: „Indiferent cine încearcă să ne stea în cale sau cu atât mai mult să creeze amenințări pentru țara noastră și pentru poporul nostru, trebuie să știe că Rusia va răspunde imediat, iar consecințele vor fi unele care nu s-au mai văzut niciodată în toată istorie.”


…Marea Britanie avertizează: Bombardierele nucleare ale lui Putin zboară deasupra Mării Negre …

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.8]

Paște însângerat în Londra: Șase persoane înjunghiate în weekend

Paște însângerat în Londra: Șase persoane înjunghiate în weekend

trupe marea britanie

Marea Britanie ar fi dus trupe în Ucraina pentru a antrena soldații Kievului