in

Boris atacă Uniunea Europeană. Două nave de război britanice, înarmate cu tunuri și mitraliere, trimise în Canalul Mânecii împotriva pescarilor francezi

Premierul britanic, Boris Johnson, a trimis două nave de război ale Marinei Regale în Insula Jersey „ca măsură de precauție” într-o escaladare a unui conflict cu Franța privind la drepturile de pescuit post-Brexit.

Înarmate cu tunuri și mitraliere, navele vor patrula pe Canal, după ce Parisul a avertizat că ar putea întrerupe energia electrică pentru dependența Coroanei Britanice, care este alimentată în mare parte printr-un cablu submarin din Franța.

Potrivit Daily Mail, prim-ministrul a luat decizia de a desfășura patrulele înarmate după ce serviciul de informații a sugerat că o flotă de 100 de bărci de pescuit amenință că va bloca accesul în portul Saint Helier.

Ministrul francez Annick Girardin a acuzat ieri Jersey, cea mai mare dintre Insulele Canalului Mânecii, că împiedică eliberarea de noi licențe pentru bărcile de pescuit franceze.

Girardin a spus că Franța este gata să ia „măsuri de represalii” sugerând că ar putea întrerupe energia electrică în Jersey, care primește 95% din energia electrică din Franța.

Brexit: Marea Britanie mobilizează nave militare pentru a proteja zonele de pescuit


HMS Severn se afla aseară în drum spre Jersey „pentru a efectua patrule de securitate maritimă”. Este o navă de patrulare echipată cu tunuri de 20 mm și mitraliere de 7,62 mm.

Ce de-a doua navă este HMS Tamar, cu un tun MK44 Bushmaster de 30 mm.

Ministerul Apărării a declarat: „HMS Severn și HMS Tamar merg  în Jersey pentru a efectua patrule de securitate maritimă. Aceasta este o măsură strict de precauție și a fost convenită cu guvernul din Jersey.”

Mișcarea de aseară evocă amintirile războaielor codului care au avut loc în Atlanticul de Nord, în anii 1970, când Marina Regală a oprit bărcile islandeze să nu interfereze cu traulerele britanice.

Conflictul este rezultatul implementării de către New Jersey a unor noi cerințe în temeiul acordului comercial Marea Britanie-UE pentru ca bărcile să prezinte dovezi ale activităților de pescuit anterioare pentru a primi o licență pentru a continua să opereze în apele sale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Români, sclavi la spălătoriile auto din Anglia. Plătiți cu 20 de lire sterline pentru o săptămână de muncă

Alegeri întârziate cu un an în Mare Britanie. Se destramă Regatul Unit?