in

Boris Johnson a anunțat începerea ridicării restricțiilor: „Cei care nu pot lucra de acasă trebuie să meargă la muncă, dar nu cu transportul în comun”

Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat, în această seară, națiunii, într-o intervenție televizată, în care a stabilit o tentativă de plan de ridicare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Acesta a adus mulțumiri britanicilor care „s-au sacrificat” pentru a menține boala sub control, dar a solicitat în continuare prudență.

De mâine, 11 mai, a spus Johnson, cei care nu pot lucra de acasă, chiar dacă nu sunt lucrători esențiali, sunt încurajați să revină la îndatoririle lor. Însă, a mai spus premierul, ar trebui să încerce să nu folosească transportul public.

„Trebuie să subliniem faptul că oricine nu poate lucra de acasă, de exemplu, cei din construcții sau din fabrici, ar trebui să fie încurajat activ să meargă la muncă”, a spus Boris Johnson.

Premierul Boris Johnson: „Blocarea ține până în iunie. De luni vor fi făcuți doar mici pași”

Planul lui Boris de ridicare a restricțiilor: De luni va fi liber la picnic, școlile primare se deschid la sfârșitul lunii mai, pub-urile în august, iar sălile de sport în octombrie

El a insistat că blocarea va rămâne în vigoare, inclusiv regulile de „distanțare socială”, iar oamenii trebuie să stea la doi metri unul de altul, dacă este posibil, iar amenzile în cazul nerespectării vor fi mai mari – cu detalii ce vor fi furnizate mâine în Parlament.

Johnson a mai spus că în cazul în care lucrurile se vor deteriora, iar numărul îmbolnăvirilor va crește, se vor aplica din nou restricții.


Premierul a mai anunțat că înainte de 1 Iunie, elevii se vor întoarce la școală, începând cu cei din clasele primare, anii 1 și 6.

De asemenea, de miercuri, 13 mai, vor fi permise exerciții nelimitate în  aer liber și statul la soare. Însă, atenție, exercițiile comune nu sunt permise decât membrilor aceleiași locuințe.

„Ambiția noastră este că elevii din anii secundari care vor avea examene anul viitor să petreacă cel puțin ceva timp cu profesorii înainte de vacanță”, a spus Johnson.

De asemenea, mai multe magazine s-ar putea redeschide din iunie, iar o parte din hoteluri și restaurante ar putea începe să își deschidă porțile în iulie.

Premierul a mai spus și că, în curând, va fi impusă carantina pentru cei care intră în țară pe calea aerului. El a arătat că, datorită faptului că numărul infecțiilor este acum mai mic, această măsură va fi eficientă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă un român a murit în Marea Britanie ucis de coronavirus. Totalul a ajuns la 31 de decese

împărtăşanie

BOR nici nu vrea să audă de împărtășanie cu o linguriță de unică folosință: «Ortodoxia nu stă într-o linguriță»