in

Boris Johnson a anunțat suspendarea parlamentului până în octombrie. Bercow: „Un ultraj constituțional”

Parlamentul va fi suspendat la doar câteva zile după ce deputații britanici vor reveni la locul de muncă în septembrie și cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Brexit, potrivit BBC.

Boris Johnson a spus că discursul reginei va avea loc după suspendare, la 14 octombrie, pentru a contura „agenda foarte interesantă” a guvernului său.

Însă aceasta înseamnă că parlamentarii nu mai au timp să adopte legi pentru a opri un Brexit fără acord, la 31 octombrie.

Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a declarat că acțiunea este un „ultraj constituțională”.

„Oricum este îmbrăcat, este orbitor de evident că scopul [suspendării Parlamentului] acum este să oprească dezbaterile despre Brexit și să-și îndeplinească datoria de a făuri un drum pentru țară”, a continuat Bercow.

Ar fi „o infracțiune împotriva procesului democratic și a drepturilor parlamentarilor în calitate de aleși ai poporului”, a adăugat el.

Liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, a declarat: „Suspendarea Parlamentului nu este acceptabilă, nu este valabilă. Ceea ce face premierul este o lovitură dată democrației noastre pentru a forța un Brexit fără acord”.

El a spus că, atunci când parlamentarii vor reveni în Camera Comunelor, marțea viitoare, „primul lucru pe care îl vom face va fi să elaboreze legislația pentru a preveni ceea ce face [premierul], urmată de un vot de neîncredere”.

Pe de altă parte, premierul a spus că va mai fi „timp suficient” pentru ca parlamentarii să dezbată retragerea Regatului Unit din UE.

„Avem nevoie de legislație nouă. Trebuie să aducem proiecte de lege noi și importante și de aceea vom avea un discurs al reginei”, a adăugat Johnson.

Lideri politici importanți, inclusiv fostul premier John Major, au amenințat că vor merge în instanță pentru a opri suspendarea.

Democrația este călcată în picioare în Marea Britanie: Boris Johnson îi va cere reginei să suspende PARLAMENTUL
Polițist din Caracal, destituit disciplinar de la IPJ Olt. Bănuit că făcea parte dintr-o rețea de trafic de persoane care trimitea prostituate în Anglia

Peste UN MILION de persoane au semnat o petiție online împotriva suspendării Parlamentului de la Londra