in

Boris Johnson a cedat. Parlamentul va avea ultimul cuvânt în fața posibilității unui nou „lockdown”

Boris Johnson a cedat. Parlamentul va avea ultimul cuvânt în fața posibilității unui nou „lockdown”

Premierul britanic, Boris Johnson, a cedat presiunii din propriul partid și a acceptat ca parlamentul să se pronunțe în cazul unui nou „lockdown”.

În timpul dezbaterii parlamentare, președintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, i-a spus lui Johnson că a tratat cu „dispreț” aleșii, scrie Daily Mail.


Totodată, ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat concesiunile în Camera Comunelor, spunând că guvernul va „consulta Parlamentul” cu privire la orice restricții la nivelul întregii Anglii sau la nivelul Marii Britanii, iar votul va avea loc în avans „ori de câte ori este posibil”.

„Astăzi pot confirma Parlamentului că pentru măsurile naționale semnificative, cu efect în întreaga Anglie sau în întregul Regatul Unit, vom consulta parlamentul – ori de câte ori este posibil, vom organiza un vot înainte ca aceste reglementări să intre în vigoare”, a spus el.

Anglia: Amenzi uriașe pentru nerespectarea carantinei. Poliția va face controale aleatorii

„Desigur, a răspunde la virus înseamnă că guvernul trebuie să acționeze cu rapiditate atunci când este necesar și nu putem susține reglementări urgente care sunt necesare pentru a controla virusul și a salva vieți”, a mai spus ministrul

Sir Graham Brady, cel care a condus revolta conservatorilor, a salutat decizia – care a venit după săptămâni de tensiuni crescânde în cadrul grupurilor parlamentare ale conservatorilor.

„Guvernul trebuie să depună eforturi mai mari pentru a pregăti măsurile mai repede, astfel încât această cameră să poată dezbate și să decidă cele mai semnificative măsuri în cel mai scurt timp posibil”, a spus președintele Camerei Comunelor.Europa, lovită de valul doi al pandemiei de coronavirus. „Am triplat producția de coșciuge”

Europa, lovită de valul doi al pandemiei de coronavirus. „Am triplat producția de coșciuge”

Boris Johnson: „Regula celor șase nu funcționează”. Anglia se pregătește pentru un nou „lockdown” la nivel național?

Boris Johnson: „Regula celor șase nu funcționează”. Anglia se pregătește pentru un nou „lockdown” la nivel național?