in

Boris Johnson A SUPRAVIEȚUIT votului de neîncredere, timp de un an nu se mai pot depune moțiuni împotriva lui

Boris Johnson A SUPRAVIEȚUIT votului de neîncredere, timp de un an nu se mai pot depune moțiuni împotriva lui. Dar rezultatul a fost mai strâns decât se aștepta.

Doar 211 dintre colegii săi de grup și-au exprimat încrederea în premier luni seară la Londra. 148 de parlamentari conservatori au votat pentru înlăturarea lui Johnson din funcția de lider al partidului și, prin urmare, și din cea de prim-ministru.

Prețurile alimentelor din Marea Britanie au crescut vertiginos, pastele cu 50% mai mult. Vezi lista celor mai mari creșteri

Boris Johnson A SUPRAVIEȚUIT votului de neîncredere

Votul a fost declanșat de afacerea legată de petrecerile din reședința oficială a lui Johnson în timpul blocadei de la Corona.

Conform regulilor conservatoare britanice, un vot de neîncredere are loc atunci când 15% din grupul parlamentar își exprimă votul de neîncredere față de prim-ministru. Acest prag a fost atins duminică, cu notificări corespunzătoare din partea a cel puțin 54 dintre cei 359 de parlamentari conservatori, după cum a anunțat luni dimineață președintele comisiei responsabile a partidului, Graham Brady.

Johnson a fost supus la presiuni după ce au ieșit la iveală detalii despre petrecerile uneori excesive de la reședința sa oficială din Downing Street, la Londra, în timpul închiderii lui Corona.


Politicianul conservator, considerat acum ca fiind grav afectat, a tolerat petrecerile și chiar a fost prezent la unele dintre ele. Un raport de anchetă i-a acuzat pe responsabilii de pe Downing Street de eșec de conducere. Johnson a fost nevoit să plătească o amendă pentru că a participat la o petrecere ilegală de închidere și, astfel, este considerat primul prim-ministru în exercițiu al Marii Britanii care s-a dovedit că a încălcat legea.

Timp de un an nu se mai pot depune moțiuni împotriva lui

Timp de luni de zile, colegii de partid i-au cerut public în mod repetat lui Johnson să demisioneze. Încercarea de a-l alunga din funcție a eșuat deocamdată. Conform regulilor actuale ale partidului, nu mai poate fi depusă nicio altă moțiune de cenzură împotriva lui Johnson timp de 12 luni.

Dar speranțele că criticile la adresa sa vor tăcea acum sunt, de asemenea, susceptibile de a fi în zadar. Johnson are încă majoritatea grupului parlamentar în spatele său, dar fronturile din propriul partid par să se fi înăsprit într-o asemenea măsură încât guvernarea va deveni din ce în ce mai dificilă pentru el.

Următoarea criză pentru Johnson se anunță atunci când vor avea loc alegeri parțiale în două circumscripții engleze pe 23 iunie. În cel puțin una dintre ele, conservatorii trebuie să se pregătească pentru o înfrângere grea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grevă la metroul din Londra: toate liniile închise sau întrerupte. „Este un coșmar”

Ryanair a introdus un test de limbă obligatoriu pentru pasageri