in

Boris Johnson, acuzat că a invitat 100 de oameni la o petrecere în plină pandemie. Poliția anchetează

Boris Johnson, acuzat că a invitat 100 de oameni la o petrecere în plină pandemie. Poliția anchetează

Premierul britanic Boris Johnson este din nou în atenția publică din cauza unor noi dovezi cu privire la o petrecere organizată la reședința sa din Downing Street, în plin lockdown.

Potrivit My London, ITV News a prezentat un email în care secretarul premierului, Martin Reynolds, i-a îndemnat pe participanți să „își aducă propria băutură” și „să se bucure de vremea frumoasă”, pe 20 mai 2020, în timpul primului lockdown.

Potrivit martorilor, la petrecerea unde au participat, în cele din urmă, în jur de 40 de persoane, deși fuseseră invitate 100, a fost prezent și premierul Boris Johnson și soția sa Carrie.

„Erau mese lungi încărcate cu băuturi, chipsuri, chifle cu cârnați și alte alimente de picnic”, relatează The Mirror.

La acea vreme, regulile anti-COVID ale guvernului interzicea cetățenilor să se întâlnească cu mai mult de o persoană în aer liber.

Daily Telegraph relatează că o serie de personalități din Downing Street au catalogat evenimentul drept o „idee nebună”, la acea vreme.

Boris Johnson, soția și angajații săi, fotografiați la o petrecere în timpul ultimului lockdown. „Oamenii erau la muncă”

Premierul a evitat întrebările cu privire la eveniment, într-o vizită la o clinică de vaccinare ieri, după ce a afirmat că a fost la acea petrecere.

În urma dezvăluirilor, Boris Johnson urmează să fie intervievat personal ca martor – inclusiv o presupusă petrecere de Crăciun ce ar fi avut loc în decembrie 2020.

De asemenea, se presupune că premierul ar fi fost prezent la patru dintre petrecerile care sunt sub anchetă.

Liderul adjunct al Partidului Laburist, Angela Rayner, cere, de asemenea, ca premierul să se prezinte în fața parlamentarilor pentru a răspunde afirmațiilor conform cărora a indus în eroare Parlamentul prin negarea anterioară cu privire la petrecerile din Downing Street, numărul 10.

La 1 decembrie, el le-a spus parlamentarilor: „Toate îndrumările au fost respectate în totalitate la nr. 10”. Iar pe 7 decembrie a afirmat: „Toate liniile directoare au fost respectate”.

Partidul Laburist cere, de asemenea, ca toate dovezile să fie predate Poliției Metropolitane, care până acum a refuzat să investigheze, dar acum este în sfârșit în discuții privind „încălcările” legii din Downing Street, după emailul prezentat la ITV News.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat: „Serviciul Poliției Metropolitane este conștient de raportări pe scară largă legate de presupusele încălcări ale regulamentelor de protecție a sănătății, în Downing Street, pe 20 mai 2020 și este în contact cu Biroul Cabinetului”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

andrei culea tren aterizare londra

Povestea românului care a zburat pe trenul de aterizare al unui avion până la Londra: “A luat-o razna rău”

Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat inima unui porc

Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat o inimă de porc