in

Boris Johnson: „Am trecut de vârful pandemiei, suntem pe o pantă descendentă”. Restricțiile rămân

Am trecut de vârful pandemiei”, a declarat Boris Johnson la prima conferință de presă zilnică la care participă după ce a revenit la lucru.

Johnson a mai spus că „țara a evitat o epidemie incontrolabilă și catastrofală”: „Efortul și sacrificiul vostru au dovedit că funcționează”.

Însă el a mai spus că o nouă declanșare a bolii ar avea un impact mai mare asupra economiei decât în prezent.

El a spus că „o cantitate imensă de muncă” este depusă pentru întocmirea unei „strategi de ieșire”, cu primul proiect prevăzut să fie publicat săptămâna viitoare.

Johnson a avertizat că nu va oferi niciun calendar, deoarece acestea vor depinde de oamenii de știință.

Boris Johnson le transmite britanicilor că este prea devreme pentru o relaxare

Mesajul a venit în timp ce premierul a pus numărul „R” – rata de răspândire a virusului – în centrul luptei. El a insistat că nu se poate face nimic care ar putea duce la o creștere a focarului de coronavirus.

Consilierul științific Patrick Vallance a declarat că „R” este în prezent între 0,6 și 0,9 în toată țara.

Johnson a mulțumit din suflet NHS: „Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut o treabă atât de bună în absența mea și vreau să mulțumesc NHS-ului pentru că a făcut atât de mult – inclusiv să mă readucă aici și, aș putea adăuga, o vizită la spital foarte fericită ieri”.

„Familiile continuă să îi piardă pe cei dragi înainte de a le veni vremea, suntem triști pentru ei și alături de ei, dar, pe măsură ce ne întristăm, suntem întăriți în voința noastră de a învinge acest virus pentru a readuce toată țara la sănătate, înapoi pe picioare”, a mai spus Boris Johnson.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român venit din Londra, împușcat de polițiștii din Maramureș

Tom Moore

Veteranul care a strâns milioane de lire pentru spitale a împlinit 100 de ani. Regina l-a felicitat, iar Armata l-a omagiat printr-un zbor de onoare