in

Boris Johnson amenință că va închide PARCURILE și locurile publice din UK și va limita libertatea de circulație a persoanelor

Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson le-a transmis cetățenilor, la conferința de presă zilnică, de azi, 22 martie, că în 24 de ore se va dezbate decizia de închidere a parcurilor și a locurilor publice.

El a mai spus că se ia în considerarea și luarea unor măsuri drastice pentru mișcarea oamenilor, în timp ce mii de britanici nu respectă sfaturile autorităților de a păstra distanța unul față de celălalt pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Primul ministru a declarat că „nu există nicio îndoială” că va acționa dacă oamenii vor continua să acționeze astfel și vor refuza în continuare să ia în serios amenințarea reprezentată de pandemie, întrucât cifra de decese din Marea Britanie a crescut cu 48 în doar 24 de ore, la 281 de persoane.

Mulți britanici s-au plimbat pe plaje și în parcuri în acest weekend, în ciuda sfaturilor de distanțare socială din partea guvernului.

Johnson a spus că, deși înțelege beneficiile pentru sănătate fizică și psihică ale spațiilor deschise, va lua măsuri drastice pentru a proteja sănătatea populației.

Britanicii nu au de gând să respecte distanțarea socială. Au ieșit cu miile în parcuri și pe plajă profitând de vremea frumoasă

El a spus că Marea Britanie poate copia unele dintre măsurile de restricție din alte părți ale Europei, precum Italia și Franța.

„Nu cred că trebuie să vă folosiți prea mult imaginația pentru a vedea unde ar trebui să ajungem”, a spus el.

„Ne vom gândi la acest lucru foarte, foarte bine, în următoarele 24 de ore. Trebuie să ne gândim la măsurile pe care le-am văzut în alte părți, în alte țări care au fost nevoite să introducă restricții asupra circulației oamenilor”, a spus Boris Johnson.

„Chiar dacă credeți că sunteți invulnerabil personal, există o mulțime de oameni pe care îi puteți infecta”, a mai spus el.

„Luați acest sfat în serios. Pentru că este absolut crucial”, a mai declarat premierul britanic.

El a adăugat: „Dacă oamenii nu pot folosi parcurile și locurile de joacă în mod responsabil, într-un mod care respectă regula celor doi metri distanță, atunci va trebui să analizăm măsurile suplimentare.”
Coronavirus, ultimele cifre oficiale din Marea Britanie: 281 de morți și 5.683 de cazuri confirmate

Merkel în carantină, Europa tremură