in

Boris Johnson anunță încă o „iarnă grea” cu privire la coronavirus. Restricțiile de călătorie se vor menține tot anul

Premierul britanic a anunțat „o iarnă grea” în ceea ce privește pandemia de coronavirus, cu presiuni asupra NHS, în timp ce consilierii științifici ai guvernului prevăd un nou val de COVID în Marea Britanie.

Cu toate acestea, Boris Johnson spune că situația „arată bine” pentru planul guvernului de a pune capăt tuturor restricțiilor legale rămase în Anglia pe 19 iulie – lucru pe care el l-a numit „punctul final”.

Săptămâna trecută, medicul șef, profesorul Chris Whitty, a cerut NHS să se pregătească pentru o iarnă dificilă, spunând că se așteaptă la „o nouă creștere (a cazurilor de COVID) la iarnă” sau o creștere a cazurilor de gripă.

„Fie vom avea o creștere a cazurilor de COVID foarte semnificativă,  dar oamenii își vor minimiza contactele și vom avea mai puțini viruși respiratori, fie oamenii vor reveni la o viață mai normală, va exista COVID, dar pe deasupra vor fi probleme cu creșterea cazurilor de gripă, a virozelor respiratorii la copii și așa mai departe”, a spus Whitty săptămâna trecută, potrivit The Independent.

Boris a făcut anunțul oficial. Restricțiile continuă până în iulie. Ce se întâmplă cu nunțile

Boris Johnson a declarat luni: „Nu putem exclude niciodată că va exista o nouă boală … Dar uitându-ne unde ne aflăm, analizând eficacitatea vaccinurilor împotriva tuturor variantelor pe care le vedem în prezent – deci Alpha, Delta, multe dintre ele, Kappa – cred că lucrurile arată bine pentru ca 19 iulie să fie acel punct final.”


„Cred că oamenii de știință spun că lucruri precum gripa se vor întoarce în această iarnă, s-ar putea să avem o iarnă grea din tot felul de motive și, evident, există presiuni mari asupra NHS”, a adăugat Johnson.

„Cu atât mai multe motive pentru a reduce numărul de cazuri de COVID acum, trebuie să acordați NHS spațiul de care are nevoie pentru a face față tuturor celorlalte presiuni”, a adăugat el.

Premierul a mai sugerat, de asemenea, că restricțiile privind călătoriile în străinătate nu vor putea fi ridicate în această vară, în condițiile în care mulți oameni trebuie să se vaccineze cu a doua doză de anti-Covid-19, subliniind că va fi un „an dificil” pentru călătorii.

„Vreau să subliniez că acesta va fi – orice s-ar întâmpla – un an dificil pentru călătorii. Vor fi probleme, vor exista întârzieri, mi-e teamă, pentru că prioritatea trebuie să fie păstrarea țării în siguranță și oprirea reveniri virusului”, a mai declarat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.7]
Unii se așteaptă ca România să fie trecută pe lista verde a Marii Britanii. Ce răspuns le dă Boris Johnson celor care fac speculații

Român din Anglia, dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. „Doar a plecat să cumpere apă…”