in

Boris Johnson anunță noile măsuri restrictive pentru nordul Angliei. Ce orașe intră în carantină și ce înseamnă restricțiile pe trei niveluri

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat azi, 12 octombrie, în fața Camerei Comunelor, că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de patru ori în ultimele trei săptămâni și că există mai multe persoane în spital decât atunci când țara a intrat în „lockdown” în luna martie.

Johnson a mai spus că un al doilea „lockdown” la nivel național „nu ar fi cursul potrivit”, potrivit Sky News.

Însă și dacă virusul ar fi lăsat să se răspândească, asta ar duce la un număr mare de morți și ar pune presiune pe sistemul de sănătate.

„Trebuie să acționăm pentru a salva vieți, iar dovezile arată că dacă ne schimbăm comportamentul … acțiunile noastre salvează vieți”, a spus primul ministru.

Există încă mulți tineri pentru care COVID-19 „rămâne letal”, a continuat premierul, avertizând oamenii împotriva gândirii că  afectează doar persoanele în vârstă.

Prim-ministrul a anunțat azi și sistemul de restricții pe trei niveluri, care va fi apoi nuanțat în conferința de la ora 19.00.


Deocamdată, el a anunțat că orașul Liverpool va intra în faza a treia a restricțiilor, cea mai grea. Vor fi închise sălile de sport, centrele sportive, cazinourile și pub-urile și barurile, până când vor putea să funcționeze ca restaurante.

Boris Johnson anunță noile restricții pe trei niveluri: Se vor interzice călătoriile în zonele cele mai afectate de COVID-19, pub-urile și barurile se închid

Manchester și Birmingham vor intra în fața a doua a restricțiilor, cu pub-urile și restaurantele care servesc doar mâncare și cu interzicerea vizitelor între gospodării în interior.

De asemenea, spitalele Nightingale ridicate la începutul pandemiei vor fi gata de acțiune în Harrogate, Sunderland și Manchester.

Majoritatea examenelor de nivel A și GCSE din Anglia vor fi amânate cu trei săptămâni anul viitor, din cauza pandemiei, a spus secretarul educației.

Începând de acum, restricțiile din Anglia vor fi pe trei niveluri.

Primul nivel, mediu, va fi aplicat în cea mai mare parte a țării, cu măsuri care se iau în acest moment, cum ar fi regula celor șase și închiderea localurilor la ora 22.00.

În faza a doua ce se va aplica în regiunile cu risc ridicat se vor adăuga măsuri precum interzicerea vizitelor între locuințe.

Faza a treia, cu nivel de risc cel mai ridicat, va fi impusă acolo unde rata infectării crește foarte repede. Această fază va însemna închiderea barurilor, pub-urilor, sălilor de sport și cazinourilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moment ȘOCANT într-un spital din Londra. Două asistente s-au luat la bătaie

UE vrea să renunțe la carantină. Care sunt planurile europene pentru cei care călătoresc

UE vrea să renunțe la carantină. Care sunt planurile europene pentru cei care călătoresc