in

Ce spune Boris Johnson despre noi restricții de Crăciun în Anglia: „Avem în vedere măsuri suplimentare”

noi restricții de Crăciun

Premierul britanic Boris Johnson trebuie să ia o decizie cu privire la noi restricții de Crăciun pentru Anglia, prins între consilierii științifici și membrii cabinetului său.

Potrivit The Guardian, primul ministru spune că este puțin probabil ca noi restricții să fie impuse înainte de Crăciun, dar a avertizat că „are în vedere măsuri suplimentare”, datele cu privire la amenințarea variantei Omicron fiind monitorizate din „oră în oră”.

Cotidianul britanic menționează că o ședință de două ore a guvernului Johnson de luni, 20 decembrie, s-a încheiat fără a se lua vreo decizie.

În timpul întâlnirii, consilierii științifici au informat miniștrii cu privire la cele mai recente date, inclusiv o creștere abruptă a spitalizărilor în Londra, cu cel mai mare număr de cazuri Omicron din Marea Britanie, în timp ce 91.743 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid în Marea Britanie, în 24 de ore.

Este puțin probabil să existe noi restricții înainte de Crăciun

Ulterior, premierul a spus că argumentele pro și contra măsurilor mai stricte sunt „echilibrate”, iar situația este „extrem de dificilă”.

Surse guvernamentale au declarat pentru The Guardian că este puțin probabil să fie impuse restricții noi înainte de 25 decembrie – deși ar putea fi făcut un anunț în zilele următoare cu privire la regulile care urmează să fie impuse înainte de Revelion.


Măsurile luate în considerare includ interzicerea întâlnirilor în interiorul gospodăriilor, distanțarea socială și cazarea în hoteluri. Autoritățile se pregătesc pentru o posibilă solicitare ca Parlamentul să fie rechemat marți, 28 decembrie, pentru un vot asupra unor noi măsuri.

Boris Johnson, pus să aleagă între trei variante de restricții de Crăciun. Una dintre ele: LOCKDOWN total

Printre miniștrii cabinetului care au făcut presiuni pentru acțiuni rapide se numără Sajid Javid, ministrul Sănătății și Nadine Dorries, ministrul Culturii. Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, cel de Externe, Liz Truss, și ministrul Educației, Nadhim Zahawi, ar fi cerut „dovezi incontestabile” că este nevoie de un plan C pentru abordarea pandemiei.

Primarul Londrei a anulat petrecerea de Revelion din Trafalgar Square

Printre planurile luate în considerare există o revenire la „etapa a doua” a foii de parcurs din Anglia, din ultimul lockdown, care a intrat în vigoare la 12 aprilie. Oamenilor li s-a permis doar să socializeze în interior cu membrii propriei gospodărie sau cu cei din bulele de sprijin, în timp ce socializarea în aer liber era limitată la regula celor șase sau oameni din doar două gospodării.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat luni, 20 decembrie, anularea sărbătorii de Revelion din Capitală, din Trafalgar Square, „în interesul siguranței publice”. La eveniment urmau să participe 6.500 de persoane.

Laburiștii l-au acuzat pe Boris Johnson că este „prea slab” pentru a rezista propriilor deputați. Wes Streeting, ministrul din umbră al Sănătății, a spus: „În loc să stabilească un plan clar pentru țară, el a ales să se protejeze de propriii deputați, pur și simplu fără să spună nimic. Boris Johnson este incapabil să conducă.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2.2]

Diaspora, în carantină de Sărbători. 80% dintre românii care vin acasă sunt nevaccinați

Diaspora, în carantină de Sărbători. 80% dintre românii care vin acasă sunt nevaccinați

tablou porc

Cu ce sumă s-a vândut un tablou pictat de un PORC. Unii nu câștigă atât într-un an