in

Boris Johnson, discurs în Parlamentul de la Kiev: „Ucraina va învinge Rusia și va fi liberă”

Boris Johnson Kiev

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți, 3 mai, în Parlamentul de la Kiev, că Ucraina va învinge Rusia și va expune „eroarea gigantică” a invaziei.

Premierul l-a invocat pe liderul Marii Britanii, Winston Churchill, pentru a-și sublinia sprijinul pentru Kiev.

Boris Johnson este primul lider occidental care s-a adresat Parlamentului Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei, din 24 februarie. El a salutat curajul ucrainenilor de a dărâma „mitul invincibilității (președintele rus Vladimir) Putin”.

„Am un mesaj pentru voi: Ucraina va câștiga, Ucraina va fi liberă”, le-a spus Johnson parlamentarilor prin videolink, după ce a ascultat imnul național ucrainean și a fost prezentat, potrivit Reuters.

„Acesta este cel mai frumos moment al Ucrainei, care va fi amintit și povestit generațiilor viitoare”, a spus Johnson, reamintind cuvintele rostite de Churchill în 1940, când Marea Britanie se confrunta cu amenințarea de a fi invadată și înfrântă de Germania nazistă.

Vizită surpriză la Kiev a premierului britanic Boris Johnson. Ce a discutat cu președintele Zelenski

Johnson a fost unul dintre cei mai pasionați susținători ai eforturilor Ucrainei de a rezista invaziei ruse, considerată neprovocată de către întregul Occident.

Premierul britanic a anunțat un nou ajutor militar de 300 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, inclusiv echipamente de război electronic și un sistem radar cu contrabaterie.

„Vom continua să furnizăm Ucrainei, alături de ceilalți prieteni, arme, finanțare și ajutor umanitar, până când ne vom atinge obiectivul pe termen lung, care trebuie să fie acela de a fortifica Ucraina, încât nimeni să nu îndrăznească să o atace din nou”, a mai declarat Boris Johnson.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost prezent în parlamentul ucrainean pentru prima dată de la începutul războiului. El i-a adus un omagiu lui Johnson, spunând că Marea Britanie și Ucraina sunt acum două state „surori”.


Boris Johnson, discurs în Parlamentul de la Kiev: „Ucraina va învinge Rusia și va fi liberă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Violențe în Barking. Doi bărbați și o femeie au ajuns la spital

Violențe în Barking. Doi bărbați și o femeie au ajuns la spital

Londra, Camden: Forța femeile să îi facă sex oral sub amenințarea cuțitului

Londra, Camden: Forța femeile să îi facă sex oral sub amenințarea cuțitului