in

Boris Johnson face o concesie apărătorilor libertăților civile: Pașaportul COVID, valabil mai puțin de un an

Pașapoartele de vaccinare „vor dura mai puțin de un an”, a anunțat o sursă din apropierea premierului britanic Boris Johnson care a spus că se va stabili un termen limită pentru certificatele care vor permite intrarea în teatre, la evenimente sportive și concerte.

Boris Johnson va da luni undă dezvoltării unui sistem de „certificate de vaccinare”, necesare, spune el, pentru revigorarea economiei, scrie Daily Mail.

Miniștrii consideră că schema poate fi esențială în redeschiderea teatrelor și stadioanelor care își bazează afacerea pe mulțimi mari.

Ideea a dus la o reacție de nemulțumire din partea tuturor partidelor politice din Marea Britanie, 72 de parlamentari semnând un angajament de a se opune schemei pe care o consideră „segregaționistă și discriminatorie”.

SCANDAL în Marea Britanie. Se pregătesc pașapoartele pentru vaccinare. „O măsură segregaționistă și discriminatorie”

Mai mult decât atât, un consilier guvernamental, profesorul Robert West, a avertizat că asemenea pașapoarte le vor oferi oamenilor un fals sentiment de securitate.


Deși nu s-a luat nicio decizie cu privire la cât timp ar trebui să dureze orice schemă, o sursă apropiată premierului a spus că este probabil să nu dureze mai mult de un an.

„Va fi limitat în timp și cred că durata schemei va fi măsurată în luni”, a spus sursa.

Mișcarea a venit înainte de un anunț major al prim-ministrului de luni, când va ține un discurs despre pașapoartele pentru vaccinuri, dar și despre următoarea fază a ridicării restricțiilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Harrow: Adolescent înjunghiat într-un autobuz pe Eastcote Road

Marea Britanie a publicat o nouă listă roșie. Vezi din ce țari nu este permisă intrarea în Regatul Unit