Menu
in

Boris Johnson îi amenință pe parlamentari cu alegeri anticipate

Premierul britanic Boris Johnson va convoca alegeri legislative anticipate pe 14 octombrie dacă guvernul său va suferi o înfrângere în parlament în privința Brexit, a indicat luni seară un responsabil guvernamental, citat de AFP și Reuters.

Dacă, așa cum se anticipează, parlamentarii conservatori rebeli se vor alătura opoziției astăzi, 3 septembrie, pentru a bloca opțiunea unui Brexit fără acord și a-l obliga pe Johnson să ceară o nouă amânare a ieșirii din UE, premierul va introduce imediat în parlament o moțiune prin care va cere desfășurarea de alegeri anticipate, asupra căreia deputații ar urma să se pronunțe miercuri.

Pentru a fi adoptată, moțiunea va avea nevoie de o majoritate de două treimi de voturi în Camera Comunelor. Dacă va trece, alegerile vor avea loc pe 14 octombrie, a mai declarat sursa.

Responsabilul citat a mai precizat că, deși Boris Johnson nu dorește alegeri anticipate, parlamentarii ar trebui să fie conștienți că acestea ar fi o consecință a votului lor împotriva guvernului.

Premierul britanic a transmis că o asemenea decizie ar face discuțiile ulterioare cu Uniunea Europeană sau obținerea unui nou acord „absolut imposibile”.

„Dacă fac acest lucru, vor tăia picioarele de sub poziția Marii Britanii și vor face orice negocieri viitoare absolut imposibile”, a declarat prim-ministrul britanic.

De asemenea, Boris Johnson a transmis că este determinat să finalizeze Brexit până în data de 31 octombrie – fără doar și poate – și nu va cere o altă amânare.

„Sub nicio circumstanță nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar şi poate”, a declarat Boris Johnson în fața reședinței sale din Downing Street.

Ministrul de Finanțe din Guvernul Theresa May îl înfruntă pe Boris Johnson: „Suntem suficienți să îl învingem”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version