in

Boris Johnson îi liniștește pe britanici: Nu va lipsi mâncarea la iarnă, salariile cresc

Boris Johnson îi liniștește pe britanici: Nu va lipsi mâncarea, salariile cresc

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că oamenii din Regatul Unit nu ar trebui să se îngrijoreze că nu vor avea ce pune pe masă în această iarnă, pe fondul creșterii prețurilor la energie și a reducerii beneficiilor sociale.

Premierul a declarat pentru BBC News: „Nu cred că oamenilor le va lipsi mâncarea – iar salariile cresc de fapt”.

Anunțul lui Boris Johnson este în contradicție cu ceea ce a spus ministrul Afacerilor, Kwasi Kwarteng, a avertizat că unele gospodării se vor confrunta cu o „iarnă foarte grea”.

Facturile la energie și prețurile alimente cresc din cauza creșterii prețurilor globale la gaz – iar multe familii se confruntă cu o reducere a beneficiilor cu 20 de lire sterline pe săptămână.

Costul protejării clienților ar putea duce la facturi mai mari, a avertizat șeful regulatorului de energie OFGEM.

Johnson a declarat că o creștere a prețurilor la energie este o problemă „pe termen scurt”, cauzată de „revenirea la viață a economiei globale” după pandemia de coronavirus.

„Discutăm cu companiile energetice – facem tot ce putem pentru a menține prețurile scăzute, pentru a ne asigura că rafturile supermarketurilor nu vor fi goale”, a spus el.

Familiile din Anglia, Scoția și Țara Galilor vor avea facturile de energie mai mari în medie cu 139 de lire sterline pe an, din octombrie.

Lucrătorii se confruntă, de asemenea, cu o creștere a asigurărilor naționale, începând cu luna aprilie.

Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit

În interviul de la BBC, Johnson a insistat că mărirea prețului la gaz este o problemă „intermediară”, iar piețele globale de energie se vor „rectifica”.

EL a arătat că Marea Britanie a avut dreptate să treacă la energie regenerabilă.

Guvernul speră să limiteze creșterea facturilor la energie prin menținerea unui plafon de preț și intenționează, de asemenea, să ajute firmele mai mari să preia clienții de la furnizorii mici, care au falimentat.

În mod separat, guvernul a anunțat că a luat măsuri pentru a preveni lipsurile din supermarketurilor printr-un acord de reluare a producției la CF Industries, cel mai mare producător de dioxid de carbon din Marea Britanie.

Dioxidul de carbon este utilizat pe scară largă în industria alimentară pentru a prelungi durata de valabilitate a alimentelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 1.5]

Șansele pentru un acord comercial SUA-UK post-Brexit sunt mici

Șansele pentru un acord comercial SUA-UK post-Brexit sunt mici

Deputatul AUR Titi Stoica, gest agresiv în Parlamentul României: „N-am venit din Marea Britanie să își bată ăștia joc de noi”

Deputatul AUR Titi Stoica, gest agresiv în Parlamentul României: „N-am venit din Marea Britanie să își bată ăștia joc de noi”