in

Boris Johnson îi reprimește în Partidul Conservator pe parlamentarii trădători

Premierul britanic Boris Johnson a readmis zece dintre cei 21 de parlamentari pe care i-a exclus luna trecută din Partidul Conservator, al cărui președinte este a declarat un purtător de cuvânt al partidului, potrivit Reuters.

Oficialul conservator a mai spus că Johnson s-a întâlnit cu cei zece în biroul său din Camera Comunelor. Printre aceștia se numără fostul ministru al Afacerilor, Greg Clark, şi Nicholas Soames, nepotul fostului lider britanic, Winston Churchill.

Unii dintre ei au spus deja că vor participa la următoarele alegeri.

„Așteptarea tuturor parlamentarilor conservatori și a candidaților care participă la alegeri va fi că atunci când ne vom întoarce vom obține acest acord (Brexit)”, a spus purtătorul de cuvânt.

Camera Comunelor a aprobat cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie, în eforturile pentru depășirea crizei Brexit.

Premierul Boris Johnson a introdus în Camera Comunelor un proiect de lege care prevede convocarea alegerilor parlamentare anticipate prin modificarea legii de desfășurare a scrutinului la data fixată pentru finalul actualei legislaturi.

Moțiunea de convocare a alegerilor parlamentare a fost aprobată cu 438 de voturi pentru și 20 împotrivă, relatează Sky News. Această moțiune avea nevoie de majoritate simplă pentru a fi aprobată. Camera Lorzilor urmează să se pronunțe pe tema convocării scrutinului peste câteva zile, dar decizia va fi o formalitate.

Boris Johnson dorește alegeri anticipate pentru a depăși impasul politic referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Liderii țârilor europene au aprobat cererea Guvernului Boris Johnson de amânare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 31 ianuarie 2020, iar premierul britanic a acceptat noul termen.

Nepotul lui Winston Churchill, exclus din Partidul Conservator de Boris Johnson

Alegeri europene în Marea Britanie: Partidul Brexit câștigă la scor. Laburiștii și conservatorii, umiliți de electorat
Londra. Hoț prins și călcat în picioare de trecători

Kent: Român condamnat de două ori pentru omor, neagă că ar fi ucis un tânăr cu intenție: „Nu văd bine, un prieten mi-a spus că am lovit pe cineva cu cuțitul”