in

Boris Johnson, implicat într-un nou scandal. Vacanță de lux cu logodnica sa, oferită de un om de afaceri

Boris Johnson a recunoscut că vacanța de lux pe care a petrecut-o 2019 pe o insulă privată, alături de logodnica sa, i-a fost oferită de omul de afaceri David Ross.

Acum, prim-ministrul britanic face obiectul unei anchete cu privire la acel sejur costisitor pe care l-a petrecut în Caraibe, după victoria la alegerile legislative de la sfârșitul anului 2019.

Anunțul a fost făcut luni, 10 mai, de autoritatea responsabilă pentru asigurarea respectării normelor parlamentare. Această comisie îi investighează în mod normal pe parlamentarii care nu-și declară interesele financiare, nu le declară corect sau o fac cu întârziere.

Liderul conservator și logodnica sa, Carrie Symonds, au petrecut Anul Nou pe insula privată Mosquito, în arhipelagul Grenadine, din Caraibe. În declarația de interese pe care a depus-o în calitate de deputat, Boris Johnson a indicat că vacanța, în valoare de 15.000 de lire sterline, i-a fost oferită de omul de afaceri David Ross, unul dintre donatorii partidului conservator.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării

Problemele au apărut când Ross a negat, la început, că ar fi cheltuit o astfel de sumă pentru vacanța premierului. Apoi a reveni asupra declarațiilor, pentru a afirma că este vorba despre un „avantaj în natură”. Reprezentanții premierului arătaseră anterior atenția că totul fusese declarat în mod corect și transparent.


Dezvăluirea vine în momentul în care Boris Johnson este implicat în mai multe cazuri care evidențiază legăturile extrem de strânse dintre puterea politică și grupurile private de interese. E vorba inclusiv de renovarea costisitoare a reședinței oficiale a premierilor britanici d din Downing Street, afacere care a declanșat o investigație a Comisiei Electorale Britanice.

În ciuda tuturor acestor scandaluri, Partidul Conservator a ieșit întărit din alegerile locale din 6 mai, în Anglia, înregistrând rezultate istorice chiar în fieful laburiștilor din nord-estul Angliei, scrie Le Figaro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul britanic este în corzi. Liderul scoțian cere un nou referendum pentru independență după ce a câștigat alegerile

Ce au găsit polițiștii în casa unui traficant de droguri din Edgware. Nu le-a venit să creadă atunci ce era în spatele unui perete fals