in

Boris Johnson, îngrijorat: „Asistăm la venirea unui al doilea val… Este absolut inevitabil”

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri, 18 septembrie, că este inevitabil ca ţara să se confrunte cu un al doilea val de coronavirus şi a precizat că deşi nu îşi doreşte o a doua carantină la nivel naţional, guvernul ar putea fi nevoit să introducă noi restricţii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit unor relatări din media, Regatul Unit se gândeşte dacă să impună o nouă carantină la nivelul ţării, după ce numărul de cazuri aproape că s-a dublat la 6.000 pe zi, numărul de internări în spital a crescut, iar ratele de infectare au luat amploare în zone din nordul Angliei şi la Londra.

“Asistăm la venirea unui al doilea val… Este absolut inevitabil, îmi este teamă că îl vom vedea în această ţară”, a spus el.

Creşterea puternică a numărului de cazuri în ţară înseamnă că guvernul are nevoie să efectueze o evaluare permanentă şi nu a exclus introducerea de noi măsuri restrictive.

“Nu vreau să vorbesc deloc despre o a doua carantină naţională”, a spus premierul britanic, însă a adăugat: “Când vezi ce se întâmplă, trebuie să te întrebi dacă nu cumva trebuie să mergem mai departe”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


BREAKING NEWS: Noi restricții în Anglia. Alte zone vor intra în carantină începând de săptămâna viitoare din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

România: 1.333 de cazuri noi de infecți cu SARS-CoV-2. La Terapie Intensivă sunt internate aproape 500 de persoane