in

Boris Johnson nu poate garanta încheierea un acord comercial cu UE până la sfârșitul anului

Premierul britanic spune că nu garantează încheierea unui acord comercial cu Uniunea Europeană până la 31 decembrie 2020.

Potrivit The Mirror, Boris Johnson trebuie să încheie un acord de comerț liber cu UE în cele 11 luni rămase de după 31 ianuarie, data Brexit.

Întrebat despre șansa de a încheia această tranzacție comercială până la termenul limită de 31 decembrie, premierul Johnson a declarat că nu poate spune concret care ar fi procentul.

„Lucrul esențial este că ieșim din UE la 31 ianuarie, la sfârșitul acestei luni”, a declarat Johnson pentru BBC Breakfast.

„Sunt foarte încrezător că vom ajunge… nu este vorba despre un acord. Este vorba despre construirea unui nou parteneriat”, a mai spus el.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat deja că perioada de 11 luni este prea scurtă, iar tranziția poate fi prelungită, ceea ce Boris Johnson a refuzat.


Ea a spus că un acord similar între UE și Canada a avut nevoie de șapte ani de negocieri.

În interviul acordat BBC Breakfast, premierul britanic a declarat că Guvernul a elaborat un plan de finanțare a costurilor pentru a permite ca orologiul Big Ben să bată pe 31 ianuarie, la ora 23.00, pentru a marca ieșirea din UE.

„Ar costa 500.000 de lire sterline, dar lucrăm la un plan, astfel încât oamenii să poată dona pentru a auzi bătând Big Ben-ul, pentru că există unii care doresc acest lucru”, a spus el.

Vestitul ceas al Londrei se află în reparații capitale, iar bătăile sale au fost oprite de la sfârșitul anului 2017. Pentru a-l reporni în noaptea de 31 ianuarie, ar fi nevoie de 500.000 de lire sterline.

Avertisment de la UE cu privire la Brexit: „Nu subestimați suprimarea libertății de circulație”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Regatul Unit nu va avea relații comerciale libere cu UE, dacă va îngrădi libera circulație

România, campioană europeană la sărăcia în muncă și la impozitarea muncii prost plătite